25 Април 2024, 16:56 Днес (12) | Вчера (12)

Обявиха конкурс за лого на България

10 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Конкурсът ще бъде обявен по Интернет

Всички млади хора в България ще могат да участват в конкурс за лого на страната, което ще се използва при националната реклама. Конкурсът ще бъде обявен по Интернет в близките дни, съобщи вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева. Предложението бе прието от Съвета за икономически растеж на заседанието, което се състоя днес. Веднага след заседанието бе обявена и първата сума, която ще постъпи в наградния фонд за конкурса. Председателят на Съюза на работодателите Васил Василев съобщи, че внася първите 1000 лева и се надява примерът му да бъде последван от другите бизнес организации.
Първи за идеята научиха Вероника Цветкова и Иванка Груева, две ученички, включени в инициативата на Джуниър Ачийвмънт “Мениджър за един ден”. Днес те присъстваха на заседанието на Съвета за икономически растеж и се запознаха на практика с дейността на вицепремиера Лидия Шулева, на заместник-министъра на икономиката Димитър Хаджиниколов и се присъединиха към работата на пресцентъра на министерството.
Екип към Съвета за икономически растеж ще разработи и цялостно виждане какъв да бъде предметът на националната реклама на България в чужбина. В него ще участват представители на членовете на съвета и маркетингови специалисти. Като основа за дискусиите си екипът ще използва проекта за финансиране на националната реклама в чужбина, предложен от БТПП. “Ние защитаваме идеята за концентриране на усилия, пари и възможности”, заяви юридическият съветник към БТПП Валентина Заркова. Според Божидар Данев, председател на БСК, във виждането за национална реклама на България трябва да се включат както изявите на българските политици зад граница, така и мерките по проблеми в страната, които са типичен пример за антиреклама. Той спомена само състоянието на ГКПП-та.
Тема на обсъжданията бе и по-нататъшната работа по Националната експортна стратегия за периода 2004-2010 година. Членовете на СИР се обединиха около мнението, че работната група трябва да продължи дейността си. “Не е важно само какъв е обемът на износа, но и какво точно се изнася. Важно е също какво е мястото на българския износ в координатната система на международния пазар”, обясни Божидар Данев. Според министър Лидия Шулева целта е на стратегията е не само да направи анализ, но и да предложи конкретни решения.
Домакин на следващото заседание на Съвета за икономически
растеж ще бъде Министерството на вътрешните работи, съобщи министър Шулева. Една от темите ще е проектозаконът за отнемане на незаконнопридобито имущество.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив