20 Април 2024, 15:20 Днес (0) | Вчера (10)

Опаковат сградата на парламента /бившия партиен дом/ с българския флаг и знамето на НАТО

02 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Инициатор е Атлантическият клуб в България

Атлантическият клуб в България ще опакова сградата на парламента /бившият партиен дом/ с две знамена – българското и знамето на НАТО в рамките на официалната церемония по издигането на знамената на новите членки на НАТО, която ще се проведе на 2 април 2004, се казва в съобщение на Атлантическия клуб. Размерът им е 6/20 метра. Опаковането ще се извърши от алпинисти. Паралелно с това над Ларгото ще се издигне огромен балон, от който също ще се спуснат двете знамена – българското и на Алианса. От стълбите на парламента /бившият партиен дом/ Бинка Пеева - Паси и Милен Миланов, членове на Управителния съвет /УС/ на Атлантическият клуб, ще гръмнат първата бутилка с шампанско /размер ХХL/. След което, пак там, активистите на Атлантическия клуб в България, ще разлеят /в чаши/ няколко каси със шампанско. Ще бъдат раздадени и няколкостотин фланелки, специално произведени за случая – членството на България в НАТО.
Председателят на Атлантическият клуб в България д-р Любомир Иванов заминава за Кабул, където на 2 април 2002 г. на тържествена церемония в българския контингент в Афганистан ще бъдат издигнати знамената на България и НАТО. Церемонията по вдигането на знамената ще се проведе паралелно с тържествата в Брюксел и София. От името на Атлантическия клуб в България д-р Любомир Иванов ще награди със Златна атлантическа звезда командирите на батальона подполковник Асен Расланов, старши национален офицер на българския контингент и майор Николай Ордалиев, заместник-старши национален офицер на българския контингент. Д-р Иванов ще прочете и специалното приветствие на президента Георги Първанов, Главнокомандващ българската армия, към войниците от българския контингент в Афганистан.
Атлантическият клуб в България, съвместно с Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на външните работи ще валидират пощенска марка по случай приемането на България в НАТО. Марката ще бъде валидирана на 2 април в 9:30 часа във фоайето на хотел Шератон от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. Поканени са министри от правителството, съветници на президента, депутати, дипломатическият корпус у нас.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив