07 Май 2024, 05:28 Днес (0) | Вчера (0)

Основното предизвикателство пред България е реформата на съдебната система, заяви пред депутатите еврокомисарят по разширяването Оли Рен

18 Март 2005 10:58 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

С подписването на договора за присъединяване нашата страна ще получи статут на наблюдател и ще бъде представена в повечето дейности на европейските институции. 18 български представители ще участват в работата на Европейския парламент.

Основното предизвикателство пред България е реформата на съдебната система, заяви в речта си пред Народното събрание еврокомисарят по разширяването Оли Рен. Той припомни, че присъединяването на България и Румъния към ЕС ще отбележи края на петото разширяване. Това е и пример за целия балкански регион, отбеляза Рен. Той обясни, че с подписването на договора за присъединяване на България към ЕС нашата страна ще получи статут на наблюдател и ще бъде представена в повечето дейности на европейските институции. 18 български представители ще участват в работата на Европейския парламент и ще се грижат за интересите на българските граждани.
В речта си еврокомисарят по разширяването Оли Рен подчерта ролята на България като модел и стимул за развитие на демокрацията и стабилността на западните Балкани. Дългогодишната решимост на България за присъединяване към Евросъюза и други институции е ключов елемент в този процес, заяви още Рен. Според него нашето законодателство до голяма степен е приведено до голяма степен в съответствие със законодателството на ЕС. Това е резултат от общите усилия както на правителствата, управлявали страната от началото на преговорите, така и на народните представители, заяви Рен. Той подчрета, че тези усилия трябва да продължат, за да бъдат преодолени оставащите слабости и да се открие пътят за пълното прилагане на законодателството на ЕС.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив