15 Октомври 2024, 05:12 Днес (0) | Вчера (3)

Още една компания с животозастрахователен лиценз

16 Юни 2004 11:17 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Днес Комисията за финансов надзор издаде на животозастрахователна компания "ДСК Гаранция" разрешение за извършване на застрахователна дейност по следните видове застраховки: застраховка "Живот и рента", "Допълнителна застраховка" и застраховка "Злополука".

С издаването на въпросното разрешително броя на лицензираните у нас животозастрахователни компании става 12.
"ДСК Гаранция" е дъщерна компания на "Банка ДСК" и първи за настоящото издаване на лиценз писа "INSURANCE.BG" преди повече от 2 седмици. През април БНБ издаде разрешение на Банка ДСК да придобие пряко 26% и непряко 100% от капитала на застрахователната компания.
В началото на тази седмица избраните за мениджъри на новата застрахователна компания са били при колегите си от Унгария. През другата седмица се очаква у нас пък да дойдат специалисти от унгарската застрахователна компанията на банка ОТР, която собственик на "Банка ДСК".
Според добре осведомени източници екипът на "ДСК Гаранция" вече е сформиран. Както вече писа "INSURANCE.BG" главен изпълнителен директор на компанията ще бъде Тодор Казанджиев. Той до последно работеше в "Ей Ай Джи Лайф (България)" АД като финансов и административен директор. Казанджиев се смята за попадение в мениджмънта на новата компания, тъй като той вече извървя с "Ей Ай Джи Лайф (България)" пътя от създаването на една дружество до неговото налагане  на пазара - компанията се ползва с доверието на клиентите и е трета по премиен приход на българския животозастрахователен пазар.
Според запознати набирането на кадри за новата компания все още не е приключило, все още има свободните позиции, за които се търсят хора, но само доказани специалисти.
Въпреки, че "ДСК Гаранция" вече разполага с екип и има лиценз същинската работа ще започне най-вероятно едва през септември, споделиха представители от мениджмънта на банката.
"Банка ДСК" и ЗПАД "Булстрад" имаха съвместно животозастрахователно дружество - "Булстрад-ДСК Живот", което работи успешно вече няколко години. Още през 2003 г. след приватизацията на най-голямата банка у нас новите собственици изразиха желанието си да имат самостоятелна животозастрахователна компания. След като не успяха да уговорят колегите си от "Булстрад" да закупят делът им, в началото на май тази година те им продадоха своя пакет с акции в "Булстрад-ДСК Живот", след което от името на животозастрахователната компания отпадна абревиатурата на банката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7881
GBP 2.4796 2.4887 2.3365
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив