11 Октомври 2024, 09:17 Днес (0) | Вчера (2)

Пощенска банка подписа кредитна линия с ЕБВР за финансиране на енергийни проекти

16 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Пет милиона лева ще бъдат инвестирани в частния енергиен сектор

Пощенска банка получи 5 милиона долара заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, с които ще се финансира развитието на енергийното производство в частния сектор. Така банката стана една от първите три банки, които участват в реализирането на проекта на обща стойност 50 милиона евро, който се осъществява за пръв път в Централна и Източна Европа.
“Пощенска банка се радва да разшири сътрудничеството си с ЕБВР и по този начин да подкрепя програмите за енергийна ефективност на корпоративни клиенти в България”, смята Атанасиос Петропулос, изпълнителен директор на Пощенска банка. Програмата осигурява финансиране за срок до 6 години на значителни енергийни проекти, позволяващи преструктуриране, обновяване и модернизиране на съществуващи енергийни инфраструктури на корпоративни потребители. Според г-н Петропулос тази програма ще помогне на Пощенска банка да разшири кредитната си дейност и да поддържа кредитна позиция в кредитирането на корпоративни клиенти, заедно с осигуряването на адекватни решения за инвестиционно банкиране, експортно финансиране, частно банкиране, консултации и факторинг
Според Оливие Декамп, директор на ЕБВР за Южна и Източна Европа, тази инициатива е от изключително значение за България. Проектът се осъществява за първи път в България и ако се окаже положителен, би могъл да послужи като модел за други страни в региона, като в еднаква степен допринесе за развитието на фирмите и опазването на околната среда, каза още Оливие Декамп.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7850
GBP 2.4796 2.4887 2.3356
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив