20 Май 2024, 02:56 Днес (0) | Вчера (0)

Предприятия без трудова злополука могат да участват в конкурс на МТСП

04 Май 2005 12:06 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Днес министърът на труда и социалната политика Христина Христова обяви конкурс за предприятие без трудова злополука. В него могат да участват всички предприятия, в които няма трудови злополуки и изпълняват изискванията на законодателството за безопасността и здравето при работа

Днес министърът на труда и социалната политика Христина Христова обяви конкурс за предприятие без трудова злополука. В конкурса могат да участват всички предприятия, в които няма трудови злополуки за най-продължителен период от време и които изпълняват изискванията на законодателството в областта на безопасността и здравето при работа. Документите за участие в конкурса могат да се подават до 31 май 2005 г. Допълнителна информация работодателите могат да получат от дирекция „Условия на труд, управление при кризи и алтернативна служба“ – тел.: 987-29-23. Министър Христова съобщи за условията за участие в конкурса след срещата си с г-н Ханс-Хорст Конколевски, директор на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа, и с г-н Фин Шии, ръководител на Международната информационна мрежа на Агенцията.
Г-н Ханс-Хорст Конколевски даде положителна оценка за съвместната работа на МТСП и Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. В резултат на сътрудничеството всяка година в България се провежда Европейска седмица за безопасност и здраве при работа, изградена е Националната фокусна точка на агенцията и български експерти участват в трипартитните семинари и работните срещи на фокусните точки на агенцията.
По-късно през деня министър Христова и г-н Ханс-Хорст Конколевски официално ще открият нова дисциплина „Безопасни и здравословни условия на труд“ в Университета за национално и световно стопанство. По учебния предмет ще се обучават над 120 студенти годишно от специалността „Икономика и организация на труда“. Министерството на труда и социалната политика, чрез фонд „Условия на труд“, е предоставило 20 000 лв. за разработването на методиката за обучение и оборудването на кабинета, в който ще се провеждат лекциите. Въведен е нов съвременен метод за интерактивно обучение на студентите.
Министър Христова съобщи, че от тази година в Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов и в Габровския университет ще бъде въведена магистърска специалност за обучение по безопасни и здравословни условия на труд. Целта е с дисциплината по безопасни и здравословни условия на труд да се създаде реална връзката между обучението на студентите и потребностите на икономиката от специалисти по безопасност и здраве при работа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив