05 Май 2024, 20:20 Днес (1) | Вчера (0)

Представиха новия изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания Венцислава Петкова

18 Ноември 2005 14:16 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Петкова е пример за т. нар. растеж на място, заяви министърът на финансите

Министърът на финансите Пламен Орешарски представи новия изпълнителен директор на Агенция за държавни вземания Венцислава Петкова. „Тя не е нова за Агенцията, работи в нашия екип от 2001 г., като е сменила няколко позиции и е пример за т. нар. „растеж на място” – нещо, което аз подкрепям”, обяви министър Орешарски.
Сегашната й позиция на г-жа Петкова е по-отговорна, но аз съм оптимист, че тя ще се справи и на база на опита си ще преобрази работата на агенцията. Сигурен съм, че Агенцията ще възстанови основните си функции да максимализира ефектите за държавата от реализацията на публичните и частните вземания, посочи още финансовият министър.
Венцислава Петкова сподели, че за нея е изключително важно, че в агенцията, която оглавява, работят много млади хора с висока професионална подготовка, на които ще разчита за осъществяването на дейността на структурата.
Тя посочи основните цели и приоритети, на които трябва да се наблегне в работата на агенцията в бъдеще – повишаване на събираемостта на вземанията на държавата и на ефективността на дейността на агенцията за утвърждаване ролята на превенцията по отношение на длъжници към държавния бюджет, за да бъдат стимулирани да заплащат доброволно и в срок задълженията си.
Практиката показва, че принудителното изпълнение върху имуществото на длъжниците ги стимулира да търсят начини за погасяването им, като така се стимулират и останалите участници в стопанския оборот да плащат в срок и доброволно своите задължения, посочи Петкова.
Друг основен приоритет в бъдещата дейност е засилване на текущия, предварителен и последващ контрол върху служителите на агенцията, който ще бъди последван от анализ и оценка на присъщите рискове в дейността и тяхното адекватно отстраняване.
Разчитам много на госпожа Петкова за подобряване на имиджа на Агенцията, заяви зам.-министърът на финансите Георги Кадиев, като допълни, че очаква повишаване на събираемостта на държавните вземания .
Очакваме да се подобри степента на събираемост на дължимите към държавата вземания. Смятам, че има огромни резерви и разчитаме, че г-жа Петкова ще успее в тази ключова цел. Ще се радваме много, ако успоредно с нея тя въведе и различни иновации за постигане на крайната цел – подобряване на събираемостта на държавните вземания, обяви в заключение министърът на финансите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив