16 Април 2024, 12:47 Днес (5) | Вчера (10)

"Росексимбанк" и ДЗИ ще имат общ административен център в Бургас

10 Юли 2003 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Kлонът на "Росексимбанк" в Бургас ще изгради нов банково-административен център. Това съобщи директорът на банковия клон Марио Станев. Той обаче отказа да обяви размера на средствата, които ще бъдат вложени в начинанието.

Kлонът на "Росексимбанк" в Бургас ще изгради нов банково-административен център. Това съобщи директорът на банковия клон Марио Станев. Той обаче отказа да обяви размера на средствата, които ще бъдат вложени в начинанието.

Сградата е на шест етажа и е разположена в района на жп гара Бургас, срещу входа на централното пристанище.

Преди време в нея се е помещавал хотел "Бриз". Собственик на сградата доскоро беше "Ем Джи корпорация", която я придоби в началото на 90-те години по линия на общинската приватизация, но я остави неизползвана. На първите два етажа ще бъдат разположени банковите офиси на клоновете на "Росексимбанк" и на ДЗИ. Собственик и на двете дружества са компании на банкера Емил Кюлев. Горните четири етажа от реконструиращата се сграда, които ще бъдат офиси, ще се отдават под наем.

Инвеститор на обекта е "Росексимбанк", а изпълнител - "ГБС-Бургас" АД. Каменни облицовки и настилки прави в момента изпълнителят на строителството. Външните стени ще бъдат от стъкло, за вътрешните помещения са предвидени окачени тавани, обясни директорът на "ГБС-Бургас" АД инж. Стефан Чанев. Той каза също, че около 120 души са ангажирани на този обект, а строителството му ще приключи до края на юли.

Изграждането на общия административен център на "Росексимбанк" и ДЗИ е една от първите стъпки за интегриране на клоновите мрежи на двете институции. Преди време Емил Кюлев заяви, че ДЗИ и "Росексимбанк" ще интегрират собствените си клонови мрежи, като във всички точки на страната, където застрахователното дружество има представителство, ще се предлагат и банкови услуги. В клоновете на банката пък ще могат да бъда купени застраховки на ДЗИ. По планове на "Росексимбанк" интеграцията на клоновата мрежа на двете дружества би трябвало да приключи до края на годината. Така банката ще разполага с над 200 точки в страната. Автономността както на "Росексимбанк", така и на ДЗИ обаче ще се запази напълно. В процес на разработване са съвместни продукти на двете институции.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8361
GBP 2.4796 2.4887 2.2895
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив