05 Май 2024, 23:26 Днес (1) | Вчера (0)

Сергей Станишев: България покрива всички критерии за членство в НАТО по оценка на Пакта

18 Ноември 2005 15:45 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната провеждат активно международно сътрудничество със съответните институции, органи и служби на страните от Европейския съюз и НАТО

По оценка на НАТО България покрива всички критерии за членство в Пакта. Националната служба “Сигурност” – МВР, в контактите с партньорски служби на страни – членки на НАТО и Службата за сигурност на НАТО – NOS, не е получавала сигнали за действия на български държавни институции, които могат да бъдат квалифицирани като антиевроатлантически. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в отговор на въпрос на депутата Филип Димитров във времето за парламентарен контрол. В отговора си той заяви, че Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната провеждат активно международно сътрудничество със съответните институции, органи и служби на страните от Европейския съюз и НАТО. Нашата цел е постигане на пълно интегриране в евроатлантическите структури и синхрон в общите действия по овладяване на новите рискове и заплахи за сигурността в национален, регионален и международен мащаб, допълни премиерът Сергей Станишев.

Министър-председателят подчерта важната роля на прокуратурата при утвърждаването на правовия ред и законността в страната. Изпълнението на тази важна функция на прокуратурата е възможно, само ако са въведени и утвърдени принципи, които гарантират добросъвестното и безпристрастно изпълнение на задълженията на органите на съдебната власт: разделение на властите, независимост на съдебната система и задължението съдиите, прокурорите и следователите в своите действия да се подчиняват само на закона и да действат според вътрешното си убеждение. В съответствие с тези конституционно установени принципи е решен и въпросът за контрола върху дейността на магистратите, обобщи той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив