06 Май 2024, 23:41 Днес (0) | Вчера (1)

Софиянски и Кисьов слагат ръка на "Софийски имоти"

25 Март 2004 в-к "Новинар" по статията работи:
A+ A-

Столичният кмет Стефан Софиянски е изпратил в съда документацията за назначаването на новия директорски съвет на "Софийски имоти", като е подменил състава на органа, без да уведоми за това общинските съветници.

Столичният кмет Стефан Софиянски е изпратил в съда документацията за назначаването на новия директорски съвет на "Софийски имоти", като е подменил състава на органа, без да уведоми за това общинските съветници. Това съобщи електронният сайт "Всеки ден" вчера. За това му е помогнал председателят на СОС Владимир Кисьов.
В заповедта, внесена в съда, вместо името на Венцислав Николаев фигурира един от старите членове на борда на директорите на "Софийски имоти" Милен Минчев от групата на СДС. Към документацията е прикрепено писмо, подписано от шефа на СОС Владимир Кисьов, че кандидатурата на Минчев е съгласувана на председателски съвет на 10 март.
    Председателят на групата на СДС в общината Борислав Борисов обаче отрече да има политическо решение за назначаването на Милен Минчев. Председателят на групата на ССД Асен Дюлгеров също отрече кандидатурата на Минчев да е обсъждана от политическите лидери в общината.
    Самият Милен Минчев нито отрече, нито потвърди, че неговото име фигурира в новия борд на директорите на "Софийски имоти", който трябва да бъде регистриран от съда.
   
   
    Преди десет дни беше официално обявено, че в борда на "Софийски имоти" ще влязат по един представител на политическите групи в софийския парламент. Предложението на СДС беше Юрий Юнишев, на ССД - Даниела Цанева, на БЗНС-Народен съюз-Демократическа партия -"Гергьовден" - Венцислав Николаев, а на БСП - Тодор Костадинов. Софиянски отказа да назначи Костадинов, което разгневи червените общинари. Председателят им Божидар Димитров напусна председателския съвет и обяви, че органът се е обезсмислил, защото Софиянски е иззел функциите му.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив