10 Май 2024, 19:00 Днес (10) | Вчера (10)

Съветникът по предприсъединителните въпроси на МВР г-н Хавиер Кесада получи почетен медал

19 Юли 2005 14:56 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Отличието се присъжда за съдействие и съществен принос при реализирането на проекта “Създаване на единна система за управление на човешките ресурси”, осъществяван съвместно от вътрешните министерства на България и Испания и финансиран по Програма ФАР на Европейската комисия

Почетен медал с лента на Министерството на вътрешните работи получи днес съветникът по предприсъединителните въпроси г-н Хавиер Кесада. Отличието се присъжда за съдействие и съществен принос при реализирането на проекта “Създаване на единна система за управление на човешките ресурси”, осъществяван съвместно от вътрешните министерства на България и Испания и финансиран по Програма ФАР на Европейската комисия.
На церемонията присъстваха представители на Делегацията на Европейската комисия в България и временно изпълняващият длъжността посланик на Кралство Испания, министър Георги Петканов, заместниците му Бойко Коцев и Тоньо Железчев, директори на национални служби, директорът на Дирекция “Човешки ресурси” и експерти, работили по проекта.
“Текстът на заповедта изразява в концентриран вид основанията за връчването на този медал. Извън него ще кажа, че г-н Кесада е наш колега, с когото работим перфектно. Той допринесе много за изграждането на българската полиция в различни направления, едно от тях е новият модел за полицейска кариера. Дълбоко съм убеден, че неговото присъствие в България оставя трайни следи.” – заяви на проф. Георги Петканов. “Да Ви е честит медалът, той Ви приляга!” – обърна се вътрешният министър към предприсъединителния съветник и пожела още дълга и ползотворна съвместна работа.
“Благодаря за чудесното сътрудничество, привързаност и уважение, които получих тук” – каза в отговор г-н Хавиер Кесада. Той добави, че в рамките на четири години в МВР е имал подкрепа, позитивни дискусии и е срещнал много приятели. Г-н Кесада благодари за разбирането и взаимодействието на ръководството на МВР, на екипа на Дирекция “Човешки ресурси” и на експертите от други дирекции за “чудесната и интензивна работа”. Съветникът подчерта, че заслуга за постигнатите добри резултати имат посолството на Кралство Испания у нас, което винаги е стояло зад него, и Делегацията на Европейската комисия, защото подкрепя България и Испания, “да работят рамо до рамо”.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив