12 Октомври 2024, 07:28 Днес (0) | Вчера (5)

"Ти Би Ай - БАК" закупи първия си недвижим имот

05 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Дружеството със специална инвестиционна цел "Ти Би Ай - БАК - Недвижима собственост" е направило първото си вложение в недвижим имот на 26 март тази година, става ясно от съобщение на компанията, публикувано в сайта на фондовата борса

Дружеството със специална инвестиционна цел "Ти Би Ай - БАК - Недвижима собственост" е направило първото си вложение в недвижим имот на 26 март тази година, става ясно от съобщение на компанията, публикувано в сайта на фондовата борса.

Става въпрос за парцел и построена върху него сграда около центъра на София, близо до булевард "Александър Стамболийски", заяви директорът за връзки с инвеститорите на компанията Маруся Русева. Стойността на придобития имот е 391 166 лева. Допълнително ще се решава дали на мястото на сегашната сграда ще се строи нова или не, заяви още Русева. Това е първото вложение в недвижим имот на дружество със специална инвестиционна цел.

След като законът, който регламентира дейността на такива компании беше приет през миналата година, досега Комисията за финансов надзор е издала разрешение на две дружества. Второто - "Капитал директ 1", обаче инвестира във вземания.

"Ти Би Ай - БАК" беше учредено с начален капитал от 500 хил. лева, като с равни дялове са "Балканска консултантска компания" на Алекс Бебов и Владимир Каролев и 2 фирми на "Ти Би Ай" - застрахователната "Булстрад" и инвестиционният посредник "Ти Би Ай инвест". Дружеството може да инвестира само в недвижими имоти, да възлага строителство върху тях и да печели от наеми и продажба.

По закон то е длъжно да разпределя като дивидент 90% от печалбата си. Преди около месец капиталът беше увеличен на 650 хил. лева, като емисията още не е вписана в съдебните регистри. "Очакваме това да стане в началото на април", заяви Маруся Русева. В подписката освен досегашните акционери с минимален дял се включиха и няколко други инвеститори. В момента се обсъжда ново увеличение на капитала, като таванът, който може да одобри съветът на директорите без решение на общото събрание, е 150 млн. лева.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив