19 Май 2024, 10:23 Днес (0) | Вчера (0)

ФБР ще открие постоянен офис в България в края на годината

15 Юни 2004 15:13 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В момента по света съществуват над 40 офиси на ФБР извън територията на САЩ

Разширява се присъствието на американските правоохраняващи институции в София, което ще доведе до засилване на сътрудничеството между САЩ и България в борбата с транснационалната и организираната престъпност, информира интернет-сайтът на Американското посолство в България.
Федералното бюро за разследване (ФБР) ще открие постоянен офис в България в края на годината. В момента програмите и разследванията на ФБР в България се контролират от аташето по юридическите въпроси за региона със седалище в Атина. Новият офис на ФБР ще разшири съществуващите програми и ще засили координацията на агенцията с българските власти в борбата с трансграничната престъпност, трафика и тероризма. Новият офис ще се помещава в новия комплекс на Посолството, след откриването му в края на годината.
Новият офис на ФБР в София ще е част от Програмата на аташето по юридическите въпроси към ФБР, която е създадена, за да се постигне по-добро сътрудничество и разбиране между САЩ и правоохраняващите институции в други страни. В момента по света съществуват над 40 офиси на ФБР извън територията на САЩ, които се занимават с разрешаване на криминални случаи, свързани със САЩ, координират програми за обучение и предотвратяват престъпления като трафик на наркотици, тероризъм и икономически шпионаж, които застрашават САЩ и техните съюзници. Офисът на ФБР в София, подобно на други американски правоохраняващи служби, които работят в България, ще действа в сътрудничество със своите български партньори и няма да провежда независими операции в страната.
Тайните служби на САЩ също ще разширят присъствието си в България с откриването на комплекса на новото посолство. Агент на тайните служби вече работи в България, а това лято неговият офис ще получи допълнителен персонал и ресурси.
С откриването на офис на ФБР и увеличаването на екипа на тайните служби Посолството на САЩ очаква сътрудничеството между САЩ и България в областта на разследванията, обучението и взаимопомощта да се разрасне още повече.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив