04 Май 2024, 12:24 Днес (0) | Вчера (0)

Холандия проявява интерес към съвместни проекти има във финансовия и банковия сектор

06 Април 2005 14:42 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Милко Ковачев обсъди възможностите за насърчаване на холандските инвестиции с премиера и министъра на финансите на западноевропейската страна

Възможностите за активизиране и увеличаване на българския износ и за насърчаване на холандските инвестиции в България обсъди Милко Ковачев на срещите си със заместник министър-председателя и министъра на финансите на Холандия  Херит Цалм и с министъра на икономиката Лорънс Бринхорст. Това съобщиха от Министерството на икономиката. Интерес за съвместни проекти има във финансовия и банков сектор, телекомуникациите, търговията и услугите, производството на текстил и облекла, недвижимите имоти, информационните технологии, отбранителната промишленост, туризма и селското стопанство.
Министър Ковачев откри кръгла маса “Българският пазар - нови възможности за холандските предприемачи” с представители на водещите холандски компании. Радва ни фактът, че стокообменът между България и Холандия бележи постоянна тенденция на ръст, като последната година се е увеличил 19,5%. България успешно приключи преговорите за присъединяване към ЕС и е добро място за бизнес и инвестиции именно сега. Именно сега България е изключително атрактивна за инвеститорите, защото предлага стабилна бизнес среда, висококвалифицирана работна ръка на конкурентна цена, все още неразработени перспективни пазарни ниши и активни мерки за насърчаване на инвестициите, заяви в представянето си министър Ковачев.
По-късно днес Милко Ковачев ще участва и в семинар по въпросите на Research&Development /проучване и развитие/ и иновациите в Агенция Senter/Novem. С него в Холандия са и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Павел Езекиев и председателят на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Михаил Бързашки.
Утре, 7 април 2005 г. министър Милко Ковачев пристига в Брюксел за срещи в Европейската комисия с еврокомисарите по вътрешен пазар и услуги, Чарли МакКрийви, по търговия Питър Манделсон и по защита на потребителите Маркус Киприану.
На 8 април са срещите в централата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Париж. Министър Ковачев ще разговаря със заместник-главния секретар на ОИСР Хервиг Шльогл и с председателите на комитетите по инвестиции, туризъм, енергетика и търговия към организацията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив