25 Април 2024, 06:45 Днес (0) | Вчера (12)

"Чесна" с 4-членно българско семейство се разби в Северна Македония, няма оцелели

03 Април 2019 09:16 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 април 2019, 09:19

Два полицейски хеликоптера са се включили в издирването на самолета

Малък самолет "Чесна", летящ от Охрид за София, се разби в Северна Македония. Загинали са всичките четирима пътници на борда. От посолството ни в Скопие информират, че македонските паспортни служби са потвърдили, че става дума за български граждани. По информация на "Хоризонт" на БНР, загиналите са 49-годишен бизнесмен, съпругата му - столичен адвокат, и двете им дъщери. Машината е била пилотирана от мъжа, който се занимава с преработка на отпадъци и има клонове на фирмата си в няколко градове в България. Според македонски медии самолетът изчезнал от радарите около 17:16 ч. българско време. Контактът е бил изгубен западно от Солунска Глава - най-високия връх на планината Якубица в Северна Македония.
От македонската гражданска въздухоплавателна служба съобщиха, че заради лошите метеорологични условия пилотът поискал да кацне в Скопие, а след това съобщил, че ще продължи към София. Преди да изчезне от радарите, той е казал, че има силна турбуленция.
Два полицейски хеликоптера са се включили в издирването на самолета. За инцидента е информиран министър-председателят Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който е в контакт с македонския си колега.
"Използват се хеликоптери, специално подготвени екипи, които да достигнат до мястото на катастрофата. По разпореждане на премиера сме в готовност с екипаж, хеликоптер и всякакво друго оборудване, което е необходимо, ако бъде поискано от властите в Северна Македония. Снощи разговаряхме с властите в Северна Македония, предложихме хеликоптер, имахме готовност, но от тяхна страна казаха, че на този етап се справят, имат необходимата техника, работят според условията, които са там, тъй като това се е случило в изключително трудно достъпен район, на височина над 2300 метра, при силна заснеженост, облачност", заяви министър Маринов.
Повече информация за инцидента се очаква от македонските власти след започналото разследване на причините за падането на самолета. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив