20 Април 2024, 17:30 Днес (0) | Вчера (10)

100 хил. руски туристи повече ще посетят страната ни през тази година

14 Януари 2016 15:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 януари 2016, 14:55
Булфото

Над 100 хиляди руски туристи повече ще посетят страната ни през тази година, прогнозират експерти от бранша

"България предлага изгодни ценови нива, които другите не могат да постигнат, а руснакът е сериозно обеднял. Освен това нашите визи са по-изгодни като цени и за издаването им не е нужно да се вземат биометрични данни, за които един кандидат трябва да премине стотици километри, за да даде пръстови отпечатъци”, коментира Петър Андреев, изпълнителен директор на най-голямата туристическа агенция, която работи на руския пазар.

От отпадащите от турския пазар 4 млн. туристи половината няма изобщо да ходят на почивка през тази година, защото рублата много се обезцени и хората няма да си позволят почивка, коментира още експертът, пише "Монитор".

България, Гърция, Кипър и Израел могат да бъдат алтернатива на Турция за руските туристи, смятат от руската туристическа индустрия.

"Проведохме семинар в Крит с 250 водещи руски туроператори и интересът към нашата страна беше огромен", коментира още Андреев.

Според него дори да нямаше проблеми в руско-турските отношения през тази година, заради икономическото състояние във федерацията България пак щеше да представлява голям интерес. Трудно е да се определи колко руснаци идват у нас с цел туризъм, защото има 400 хиляди апартамента, които са собственост на хора от Руската федерация. За отдих в нашата страна пристигат не само хора от близките региони, но дори и от най-отдалечените територии. На някои от тях им се налага да пътуват по 8 часа със самолет до Москва, преди да потеглят към нашето море. Очаква се двойно повече да бъдат и туристите от Беларус, прогнозират от туристическия бранш.

Заради обтягането на руско-турските отношения президентът Путин издаде указ, с който препоръчва на частните туристически компании да се въздържат от предлагане на Турция като дестинация за почивка на руснаците.

Забранени са и чартърните полети между двете страни

От началото на тази година беше отменен и безвизовият режим на движение между Русия и Турция. Египет също е сред нежеланите дестинации след свалянето на руския самолет над Синайския залив.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив