28 Март 2024, 10:44 Днес (4) | Вчера (12)

137 гола паднаха във Втория турнир по минифутбол за купата на АБЗ24

30 Септември 2013 15:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 30 септември 2013, 15:50
ИНСМАРКЕТ, архив

Голмайстор на турнира с 16 попадения стана Христо Николов от "Армеец"

Преди броени часове приключи Вторият турнир по минифутбол за купата на АБЗ. Мачовете се играха на покритите игрища на „ДИТ СПОРТ“ в столичния квартал „Драгалевци“.

В състезанията взеха участие 13 отбора на застрахователни компании – тимовете на „Алианц България“, „Армеец“, „Булстрад ВИГ“, „Булстрад Живот ВИГ“, „Виктория“, „Дженерали България“, ДЗИ, „Интерамерикан“ (който защити честта и на „Евроинс“ към който се присъединява), „ING Животозастраховане“, „Лев Инс“, „Метлайф“, „ХДИ Застраховане“ и „Уника“.

Мачовете се играха на 22-ри, 28-ми и 29-ти септември. В груповата фаза отборите се представиха достойно, като резултатите варираха от футболни до баскетболни.

С наближаването на полуфиналите мачовете станаха по-оспорвани, но работа за лекаря, за радост, не се отвори. Доказателство за коректността като цяло на турнира беше липсата на вдигнат червен картон до края на състезанието. Жълтите бяха около 20-тина за всички мачове.

Третото място в класацията си оспориха тимовете на „Булстрад“ и „Армеец“. При относително равностойно първо полувреме, „Армеец“ отвя противника си с общ резултат 11:3.

Шампион по минифутбол за купата на АБЗ стана отборът на „Лев инс“. В много напрегнат мач тимът победи другия финалист - ДЗИ с резултат 3:1 след изпълнението на дузпи. До тях се стигна след две оспорвани полувремена и равен резултат 1:1.

В дните на турнира  бяха отбелязани общо 137 гола. 

В голмайстор на първенството се превърна техничният нападател с  №10 от тима на „Армеец“ - Христо Николов, който си тръгна с актив от 16 гола. Преди мача за ІІІ-то място той бе записал в актива си 5 попадения от  груповата фаза  - 3  срещу тима на „Интерамерикан“ и две – срещу „Виктория“. Очевидно желанието за медал обаче активира силите и в последния мач на тима Николов разстреля вратата на „Булстрад“ цели 11 пъти.

Порицание търпят агитките на тимовете, които тази година цяло бяха  по-слаби в подкрепата си от първото издание на турнира.

Награждаването на отборите ще се състои на 1 октомври, в рамките на официалното честване Деня на застрахователя. Първите трима призьора ще получат отборни купи и индивидуални медали. Ще бъдат връчени още 2 награди – за феърплей и за най-активна агитка.

Припомняме, в първото издание на турнира шампион стана отборът на ДЗИ, също с дузпи, а негови подгласници бяха тимовете на Бул Инс и Лев Инс. Във второто издание на турнира не участва отборът на Бул инс, поради здравословни проблеми на повечето играчи. За сметка на това за първи път се включиха отборите на "Уника", "Булстрад Живот ВИГ" и "ING Животозастраховане".

За поредна година техническата организацията и изпълнението на събитието бе поверена на застрахователния портал ИНСМАРКЕТ.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив