26 Април 2024, 05:54 Днес (0) | Вчера (14)

2,2 млрд.лв. са отпуснати за магистрала Хемус през последните 4 години

05 Януари 2021 14:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 януари 2021, 14:22

Интензивно се строят първите 50 километра до Плевен

"2,2 милиарда лева сме дали за строителството на "Хемус" през четирите години на мандата на правителството. Автомагистралата ще промени облика на Севера и Северозапада за няколко десетилетия напред." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който лично се увери в напредъка по изграждането на магистралата.
Премиерът облетя с хеликоптер трасето между Боаза и Велико Търново и посочи, че строителните екипи успешно се справят с трудностите, пред които се изправят на терен. "Нашите строители в момента работят на световна класа и то във времето на пандемията, докато много държави са в локдаун", отбеляза министър-председателят.
Активно се извършва изграждането на многото съоръжения по магистралата, работи се на максимални обороти в участъците като този от пътен възел "Боаза” до пътен възел "Буховци”. Интензивно се строят първите 50 километра до Плевен. Около Велико Търново се извършват подготвителни дейности, а останалата част на "Хемус" е на етап проектиране. Не спира работата и по останалите важни инфраструктурни проекти като пътя Видин-Ботевград, подчерта премиерът Борисов. Заедно с него бе министърът на финансите Кирил Ананиев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. "По автомагистрала "Хемус" се работи ускорено, а това означава, че българите ще пътуват много по-бързо, по–комфортно и по-безопасно. Бизнесът също ще бъде много доволен", посочи финансовият министър Ананиев.
"За хората от Плевен, Ловеч и Търговище автомагистралата ще е богатство", каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът изказа специални благодарности към археолозите, които изключително професионално са се справили със съхранението на откритите археологически находки в рамките на строителните дейности на "Хемус". "След три-четири месеца ще видите каква ще бъде разликата, оставяме огромни обеми свършена работа, което ще доведе до развитието на туризма и бизнеса в региона", категоричен бе премиерът Борисов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив