28 Март 2024, 23:37 Днес (11) | Вчера (12)

37% от застрахователите в САЩ с положителни очакванията от новия президент

26 Януари 2021 12:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 януари 2021, 12:00

Част от предстоящите промени, които администрацията на Байдън ще приеме, носят оптимизъм в дългосрочен план

Администрацията на американския президент Джо Байдън ще бъде катализатор за положителни промени в застрахователната и презастрахователната индустрия. Това смятат висши мениджъри  в сектора след встъпването в длъжност на новия американски държавен глава, пише Чарли Ууд за Reinsurance News. 37% от запитаните са на мение, че новата администрация гледа по-позитивно на застрахователния сектор от тази на Доналд Тръмп, докато за 31% ситуацията ще остане същата. Едва 14% считат, че индустрията е била по-добре при бившия президент. 18 на сто за момента нямат мнение, което илюстрира всеобщото чувство на несигурност у американците около предаването на властта. През последните месеци бяха дадени индикации за приоритизиране на редица ключови области от страна на новата администрация, което има пряка връзка със застраховането и презастраховането. Така например се очаква законодателната дейност по отношение на климатичните промени да се ускори, тъй като Байдън следва по-твърд подход към изменението на климата. Това от своя страна е свързано със застрахователната индустрия, която има отношение към производството и разпространението на енергийни източници, включително такива, които използват фосилни горива, и би могла да почувства ефектите от всякакви законодателни промени.
Извън САЩ, по-равномерният подход към външната политика при Байдън може да поправи част от несигурността, която в момента определя глобалната геополитическа среда.
Важно е обаче да се отбележи ролята на САЩ като само един от многото основни играчи на световната политическа сцена. Засега се очаква пазарът на политическите застраховки да продължи да процъфтява.
Анализатори от компанията за финансови услуги Jefferies предполагат, че действията на администрацията на Байдън може да доведат до някои краткосрочни негативи за индустрията на общото застраховане, но в крайна сметка това ще бъде от полза в дългосрочен план. Според Филип Кет, вицепрезидент на Jefferies, администрацията на Байдън може да насочи усилията си към предоставяне на фискални стимули за домакинствата с ниски и средни доходи и увеличение на данъците за бизнеса. Това ще повиши инфлацията и ще рефлектира върху резервите в общото застраховане, но в дългосрочен план ще доведе до ускоряване на темповете на нарастване на цените в общото застраховане.
Регулаторната среда вероятно също ще се промени, тъй като Байдън акцентира повече върху защитата на интересите на потребителите. Това също ще доведе до засилен натиск върху индустрията да действа в най-добрия интерес на потребителя.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив