24 Май 2024, 02:21 Днес (0) | Вчера (10)

500 ученици от 6 града ще повишат финансовите и предприемаческите си познания

11 Ноември 2016 10:54 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 11 ноември 2016, 10:56

Джуниър Ачийвмънт България и Метлайф България стартират третото издание на проекта „Знания, които променят живота“

JA България и Метлайф България стартират третото издание на проекта "Знания, които променят живота" (LifeChanger), който се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация Метлайф.

Началото на проекта бе сложено с официално откриване в 108 СОУ "Никола Беловеждов" в София, където се събраха ученици, родители, представители на Метлайф България и Джуниър Ачийвмънт и бизнес доброволците от Метлайф, които ще представят в клас петте теми на програмата "Разумни финанси". От тази година институционален партньор на проекта е и Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), която ще съдейства за достигането на темите от проекта до уязвими групи млади хора. Това ще стане, като JA България и доброволци от Метлайф обучат деца от Националния съвет на децата към ДАЗД да преподават една от темите на своите връстници.

"Знания, които променят живота" цели да осигури финансови познания и умения за успех на ученици от 22 класа в страната. Инициативата ще обхване 18 училища от София, Пловдив, Варна, Бургас, Враца и Пазарджик и ще се състои в обучителна програма по финансова грамотност "Разумни финанси". Тя ще бъде представена на учениците от 27 доброволци от компанията Метлайф. Всички ученици и учители, участващи в проекта, са поканени да се включат и в програмата "Учебна компания" на JA, където с подкрепата на своите учители и бизнес ментори ще създадат продукти и услуги с подчертана социална насоченост и полза за обществото. В края на учебната година те ще се състезават и за наградата на Метлайф – "LifeChanger”.

"Изключително мотивиращо е да виждаме как учениците надграждат своите знания – първо чрез срещите с доброволците от Метлайф в клас, където повишават своята финансова грамотност, а след това и чрез участие в иновационния лагер и създаването на учебна фирма по модела на JA, където се учат на предприемчивост и работа в екип и развиват своите меки умения." – каза Вера Петканчин, директор "Оперативни дейности" на JA България.

Ученици от 10-ти и 11-ти клас на 18 средни училища от София, Пловдив, Пазарджик, Враца, Варна и Бургас, в които не се изучава икономика и финанси, ще имат възможност да подобрят своите финансови познания. Бизнес доброволците от Метлайф ще влязат в ролята на учители, които ще преподават учебното съдържание. Темите обхващат областите спестяване, инвестиране, кредити, застраховки, личен бюджет, семейно финансово планиране и целеполагане.

"За нас като част от Метлайф и Фондация Метлайф е привилегия да сме до вас в този проект и третото му издание. Участваме, защото има положителни резултати и защото вярваме, че помагаме. Чрез този проект искаме да ви научим да взимате правилни финансови решения, да сте по-ефективни и по-добре да се справяте." – каза Евгени Бенбасат, представляващ МетЛайф.

Проучвания показват, че 16–17-годишните младежи са целевата група, която има най-голяма нужда от специална подготовка по финансова грамотност, тъй като те съвсем скоро ще излязат на трудовия пазар. Проектът "Знания, които променят живота" предоставя необходимите знания и умения, чрез които те ще се научат да взимат най-добрите финансови решения.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 23 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8059
GBP 2.4796 2.4887 2.2965
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив