28 Април 2024, 06:52 Днес (0) | Вчера (0)

70% ръст на ранните летни записвания от британски туристи

01 Март 2024 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 март 2024, 11:48

Положителна е тенденцията на завръщане на туристите към предварителните записвания

"Jet2Holidays отбелязва 70% ръст на записванията за България, спрямо миналата година. TUI отбелязва повишение от 20%, BalkanHolidays също има ръст спрямо миналата година. Като положителна тенденция отбелязваме и завръщането на туристите към предварителните записвания", заяви Иван Грошев председател на Асоциацията на инкаминг агенциите по време на Черноморски форум за туризъм и хотели Hospitality & Tourism Summit 2024. По думите му програмата за Черноморските общини, която беше въведена от министър Зарица Динкова е била оценена от водещите туроператори и е приета като послание за нова проактивна политика, която трябва да бъде продължена и резултатите вече са налице.

Грошев поздрави министър Динкова и нейния екип за връщането на страната ни в зала 3.2 на най-голямото туристическо изложение в света – ITB в Берлин, което ще се проведе следващата седмица.

Калин Сутев, управител на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, също поздрави министъра на туризма за положените усилия страната ни отново да заеме централно място на най-голямото туристическа изложение. "Програмата за реклама и промотиране на Черноморските райони е първата крачка към възстановяването на немския пазар. Всички ние – министерството и браншът на туроператорите трябва, да бъдем движещата сила, която да възстанови доверието на немския турист в България", каза Калин Сутев.

Министър Динкова заяви своята готовност, чрез съвместните усилия на правителствения и неправителствения сектор, рекламата и маркетинговата стратегия на страната ни да продължи своето развитие. "Това, че дълги години парите за реклама на страната ни изтичаха в пясъка и не се виждаше резултатът от тях, не е случайност. Има една група от хора, свързани и с някои браншови организации, която години наред е гледала на тези пари като на техни джобни и сега тези хора не са особено щастливи от промените. Виждам и вашата подкрепа и ако тя продължава и занапред, ще продължим да работим по този прозрачен начин, защото вече виждаме добрите резултати от нашите общи усилия", каза министърът на туризма.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив