24 Април 2024, 05:43 Днес (0) | Вчера (6)

70 учители от страната участваха в национална конференция "Качествено образование за успешен бизнес"

12 Май 2016 09:04 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 май 2016, 09:08

Целта на форума бе да се направи оценка за съвременното образование и да се обмислят възможности за разширяване на полезните връзки между бизнеса и образованието

Висшето училище за застраховане и финанси бе домакин на национална обучителна конференция за учители от всички средни училища в България под надслов "Качествено образование за успешен бизнес". Във форума се включиха над 70 учители от цялата страна.
Конференцията бе под патронажа на д.ик.н  Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Форумът обсъди новите възможности за подобряване връзката на средното с висшето образование, съобразена с потребностите на пазара на труда; осъвременяване системите на професионално образование и обучение; качествената квалификация на учителя и продължаващото обучение в контекста на ученето през целия живот; осъвременяването на учебните планове във висшето училище при подготовката на кадрите, в това число на бъдещите учители – за осигуряването на качествени знания у учениците и др.

Ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. д-р Григорий Вазов представи идеята си за осигуряване на подкрепа при придобиване на научната степен "доктор" от българския учител, както и възможността за реално сътрудничество между преподавателите от средното и висшето образование в България.

С тази обучителна конференция ВУЗФ поставя началото на партньорство за една по-висша цел –  по-добро образование и по-добра реализация на нашите деца, подчерта той.

В рамките на еднодневния форум се проведе и квалификационен курс "Съвременни тенденции в учебното съдържание на икономическите дисциплини". Учителите бяха обучавани и придобиха сертификат за успешно преминат квалификационен курс в следните направления: приложение на математиката в икономиката, счетоводство, финанси, банкиране, маркетинг и "меки" умения ( soft skills).

Целта на форума бе да се направи оценка за съвременното образование и да се обмислят възможности за разширяване на полезните връзки между бизнеса и образованието в страната ни. Бе приета идеята подобни обучителни срещи да се провеждат поне два пъти в годината, а организатор на тези срещи ще бъде ВУЗФ.

Като инициатор и домакин на събитието ВУЗФ подари на всеки учител комплекти от над 30 заглавия, учебници и монографии, в областта на финансите, банковото дело, математиката, статистиката, застраховането и осигуряването,  издадени от университетското издателство "Св. Григорий Богослов".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив