07 Май 2024, 13:44 Днес (7) | Вчера (0)

734 общински жилища в София да бъдат продадени на досегашните им наематели

26 Октомври 2004 14:02 INSMARKET по статията работи: 1
A+ A-

Продажбата на общински жилища на хората, които живеят в тях, е част от социалната политика, каза кметът Стефан Софиянски пред bTV.

734 общински жилища да бъдат продадени на досегашните им наематели, предлага кметът Стефан Софиянски. Документът ще бъде гласуван на редовната сесия на Столичния парламент в четвъртък.

Общинските съветници ще разгледат и предложението да бъдат пуснати на търг атрактивни обекти на дружеството "Софийски имоти".

Продажбата на общински жилища на хората, които живеят в тях, е част от социалната политика, каза Стефан Софиянски, който е вносител на предложението.

"Това са жилища на хора, които нямат никакви други имоти, които са получили, картотекирали, за които някои чакат от 80-те години, които като получат от жилищните комисии жилища и живеят в тях определен срок, придобиват правото да могат да ги купят", поясни Стефан Софиянски.

Относно общинските жилища не става въпрос изобщо за търг, а за регламентирана продажба, каза още Софиянски:

"Общинските жилища са с наемателите вътре. Ние имаме един режим и базисни цени, които се утвърждават първо на национално ниво, второ със МС, това са жилища, които са дадени по определен ред на крайно нуждаещи се."

В много от случаите наемателите на общинските жилища живеят в него повече от 20 години и по закон имат право да го купят.

"Цените тука се определят не от кмета, а се определят от наредби и са много строго регламентирани и са под пазарната стойност", каза Софиянски.

На търг да се пуснат атрактивни обекти от „Софийски имоти" ще гласува Столичният общински съвет в четвъртък. Те ще се разпродават не по балансовата стойност, а на висока тръжна цена. Разпродаването на имуществото на фирмата е всъщност начин да се пристъпи към нейната ликвидация. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Не трябва да се продават преди да се разгледа сегашното им положение.
Много от тези наематели не са крайно
нуждаещи се и не са същото семейство.
Не са пращали ток вода и консумативи
на входа.
Примери: Люлин бл.706 вх.В ап. 83
84 85 и това е положението и на
много други места по София.Не в
никакъв случай да не се продават на
досегашните наематели!!!!!!!
#1 | от Петя | преди
Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив