19 Април 2024, 08:10 Днес (0) | Вчера (11)

AXA си партнира с Microsoft, за да създаде виртуална здравна система отворена за всички

16 Април 2021 14:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 16 април 2021, 15:00

Френската застрахователна компания AXA обяви, че си сътрудничи с Microsoft за изграждането на цифрова платформа за здравеопазване, позволяваща виртуална здравна система отворена за всички. В бъдеще платформата има за цел да позволи интеграция на услуги на трети страни, превръщайки се в отворена, глобална услуга за доставчици на здравни услуги и пациенти, независимо дали са клиенти на AXA.

Партньорството ще се основава на глобалния обхват на AXA, богатия опит в здравеопазването и застраховането, уменията за бизнес и технологична архитектура и дълбоката експертиза на Microsoft в областта на облачните изчисления, изкуствения интелект и множество партньорства с клинични партньори и доставчици от трети страни. Новата платформа ще разчита на обширното портфолио от технологии в Microsoft Cloud for Healthcare, включително Azure API за FHIR (Fast Healthcare Interoperable Resources), което дава възможност за проследяване на пациентите, без да се нарушава тяхната поверителност.

Платформата за дигитално здравеопазване ще свързва цифровите здравни услуги, предлагани от AXA, за да подкрепи своите клиенти на всеки етап от техния опит с електронното здравеопазване. Обхватът на предлаганите услуги ще включва инструмент за самооценка и превенция, медицински сътрудник, интерфейс за телеконсултации, дигитален сейф за документи, услуги за домашни грижи (напр. доставка на лекарства) или указател на здравни специалисти. Освен това платформата ще разгради секторите за здравни услуги, за да подобри изследванията, лечението и предотвратяването на заболявания.

Тази система е съобразена с предлаганите грижи и спецификите на местните здравни мрежи. Пилотна програма, която включваше инструмент за самооценка, телеконсултация и медицински сутрудник за улесняване на определянето на срещи, беше успешно стартирана в края на 2020 г. Платформата е отворена за всички клиенти на AXA в Германия и Италия със специализирани услуги. Услугата ще бъде внедрена до 2022 г. в Обединеното кралство, Белгия, Испания и Швейцария, за да бъде последвана от други страни по света. Microsoft и AXA ще си сътрудничат с партньори за допълнително обогатяване на платформата и за предоставяне на услуги с добавена стойност на всички заинтересовани страни.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив