19 Април 2024, 09:39 Днес (2) | Вчера (11)

Allianz е основният застраховател на катастрофиралия "Ербъс"

27 Март 2015 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 27 март 2015, 11:05
Под лиценза на creativecommons

Пътнически самолет на германската нискотарифна компания Germanwings се разби във вторник сутринта във Френските Алпи. Така всички 144 пътници и шестима души екипаж станаха жертви на най-тежката авиационна катастрофа в Европа от години насам

Германският гигант Allianz е основният застраховател на катастрофиралия във френските Алпи "Ербъс" А320 на нискотарифния превозвач "Джърмануингс".

Част от рисковете са били застраховани в AIG. Полиците са били сключени чрез посредничеството на застрахователните брокери JLT и Willis. Застраховката на самия самолет е на стойност над 6 млн. долара, съобщават медиите.

"Ще обезщетим клиентите си напълно и по на-бързия възможен начин, подкрепени от нашите застрахователни партньори", се посочва в лаконично прессъобщение на компанията.

Пътнически самолет на германската нискотарифна компания Germanwings се разби във вторник сутринта във Френските Алпи. Така всички 144 пътници и шестима души екипаж станаха жертви на най-тежката авиационна катастрофа в Европа от години насам.

Пилотът Андреас Лубиц, смятан за виновник за катастрофата на самолета на авиокомпания Germanwings в сряда, общо половин година се е лекувал при психиатър, съобщава в. "Билд", като се позовава на източници от "Луфтханза". На пресконференция вчера изпълнителният директор на превозвача Карстен Шпор, заяви, че в обучението на Лубиц е имало шестмесечно прекъсване през 2009 г., но не разкри конкретни подробности.

Според "Шпигел" прекъсването се е дължало на психическо изтощение и преумора, като Лубиц е страдал и от депресия. По думите на Шпор прекъсването при обучаващите се е често срещано и от тях се изисква да дадат задоволително обяснение. Германското законодателство обаче не позволява на компанията да получава информация за медицинското досие на пилота.

Според Шпор 28-годишният пилот е прекъснал за няколко месеца, но после е бил оценен като годен за обучение и е издържал всички последвали физически и психологически тестове. Като косвено потвърждение за психическите проблеми на Лубиц "Билд" посочва и следното обстоятелство - в неговото досие във федералното управление за гражданска авиация е имало забележка, че се нуждае от "специализирани редовни медицински прегледи". Такава бележка имало и в лиценза му за пилот, твърди още германският таблоид.

Изданието съобщава още, че след като не успял да влезе в кабината, командирът се опитал да разбие вратата с помощта на брадва. От Germanwings са потвърдили, че брадвата действително влиза в спасителното оборудване на самолета, но не уточняват дали е била използвана.

Британският "Дейли мейл" пък съобщи, че германската полиция е намерила важна улика в дома на пилота Андреас Лубиц. "Детективите заявиха, че са намерили "съществена находка" по време на продължилия четири часа обиск на жилището му, но уточниха, че това не е предсмъртна бележка", посочва изданието.

При обиските в дома на семейство Лубиц в малък град северно от Франкфурт и в квартирата му в Дюселдорф, са били конфискувани компютър, лаптоп и други материали. Представител на полицията заявил за изданието, че полицаите са открили нещо, което "може да се окаже ключът към това, което се случи", но отказал да уточни за какво точно става дума.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив