07 Май 2024, 05:12 Днес (0) | Вчера (0)

Allianz с приложение за мобилни разплащания и програма за лоялност

24 Април 2018 15:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 април 2018, 15:54

Новото приложение разполага с токен вместо данни на картата

Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group) обявиха създаването на новo мобилно иновативно приложение за разплащания – Allianz Prime. Приложението, което включва и програма за лоялност, е първото по рода си в застрахователния сектор  и позволява на потребителите да извършват бързи, сигурни и лесни разплащания със своите мобилни телефони онлайн и на място в търговските обекти.
Новото приложение разполага с вградена технология за сигурност, разработена от Visa, която използва уникален цифров идентификатор (наречен токен) вместо данните на картата. Токенът може да се употребява за обработка на разплащания без да се разкриват данни за сметката. Потребителите на Allianz Prime също могат да се възползват от атрактивната програма за лоялност, която е удобен начин за проследяване на разплащанията и улеснява управлението на парите, като им осигурява и защитата на дигиталните разплащания, предоставяна от Allianz Partners.
Приложението ще бъде тествано в Италия от предварително подбрана група клиенти на Allianz. Потребителите на Allianz Prime ще могат да правят мобилни трансакции на всички безконтактни терминали в целия свят. Трансакциите се обработват, а програмата за лоялност се интегрира от партньора на Allianz в областта на цифровите финансови технологии Wirecard. Приложението Allianz Prime е разработено като глобална платформа, която лесно може да бъде използвана на местните пазари.
"Приложението предлага глобална платформа на нашите оперативни структури, чрез която те да общуват с клиентите си ежедневно като обогатяват традиционните застрахователни продукти с нови технологии и услуги", коментира Матиас Вюнше, директор Управление на пазара и иновации в Allianz Partners.

Как работи Allianz Prime
След като клиентите изтеглят приложението Allianz Prime и се регистрират за услугата, незабавно партньорът-издател Wirecard открива виртуална сметка Visa, през която е достъпна вече съществуваща банкова сметка или кредитна карта на клиента. За активиране на безконтактните мобилни разплащания, потребителите добавят данните от картата Visa с едно кликване в мобилния си портфейл.
Така клиентите могат да извършват мобилни разплащания на всички безконтактни терминали в целия свят.
Могат да събират точки и да се възползват от награди при всяка покупка, която правят.
Потребителите могат да следят и контролират своите разходи чрез употребата на вградените в приложението аналитични инструменти.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив