28 Март 2024, 16:30 Днес (10) | Вчера (12)

Allianz стана стратегически инвеститор в израелски застрахователен стартъп

02 Май 2017 15:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 2 май 2017, 16:43

Lemonade се смята за един от символите на технологичната революция в застрахователната сфера

Израелският застрахователно-технологичен стартъп Lemonade, специализиран в онлайн застраховане на имущество, обяви, че германският застрахователен концерн Allianz е станал негов стратегически инвеститор. Информация за размера на инвестицията не е обявена. Компанията Lemonade беше основана преди почти 2 години и до сега чрез различни инвестиционни фондове в нея бяха вложени не повече от $60 млн. В стартъпа работят 35  души. През септември миналата година компанията започна застрахователна дейност в  Ню Йорк и Илинойс.
Стартъпът предлага застраховане на жилища на собственици и наематели, започвайки от $25 месечно за собствениците и $5 за наемателите. Целият застрахователен процес, започвайки от оформянето на полицата и стигайки до плащането на обезщетение, се извършва в интернет или чрез мобилно приложение. Платформата работи с ботове и алгоритми, което дава възможност за обработване на заявлението за обезщетение без човешка намеса. Застраховането се осъществява в рамките на 90 секунди. Самото обезщетение се изплаща също в рамките на рекорден срок – 3 минути.
Lemonade се смята за един от символите на технологичната революция в застрахователната сфера. Някои експерти предупреждават, че стартъпи от рода на този представляват заплаха за традиционното и особено за имущественото застраховане.
Девизът на  Lemonade е "Забрави всичко, което знаеш за застраховането". С принципа си на работа компанията преобръща традиционния застрахователен модел. Стартъпът гради бизнеса си на три основни постулата: твърда такса за услугата: 20% от премията; бързо плащане: в рамките на 3 минути; влагане в благотворителни каузи на остатъка (ако има такъв) от застрахователната премия в края на годината, след приспадане на таксата и платените обезщетения. Клиентът избира каузата, за която да бъдат ползвани парите му, например, за децата, за гладуващите хора в Америка, за жените в риск, за борба с бедността и др.
Освен Allianz, и други застрахователи и брокери, като например Munich Re и AXA, също сътрудничат със стартъпи в застраховането.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив