28 Март 2024, 18:45 Днес (11) | Вчера (12)

Amazon възприема биткойн още тази година

26 Юли 2021 12:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 юли 2021, 11:41

Гигантът в електронната търговията планира да използва осем от най-големите криптовалути в света

Миналата седмица донесе силна подкрепа за биткойн: първо тя дойде от шефа на Tesla Илон Мъск, след това ласкаво за криптовалутата се изказа и шефът на Twitter Джак Дорси. Сега идват добри новини за биткойн и от гиганта в онлайн търговията Amazon, пише TechNews.bg. На този фон основната криптовалута в света започна да поскъпва, след като за няколко седмици бе загубила над 50% от стойността си. Днешните новини може да повишат още котировките на биткойн.
Според източник, запознат с плановете на Amazon, до края на тази година интернет компанията ще започне да приема плащания в биткойн, а през 2022 г. ще има и свой токен, твърди Cityam.
Слуховете бяха провокирани от обява за свободна позиция в компанията – Amazon търси водещ специалист в областта на криптовалутата и блокчейн. В описанието на длъжността пише, че кандидатът трябва да е "експерт в блокчейн, технологии за разпределен регистър, цифрови валути на централната банка и криптовалута”. Той ще "управлява цялостната визия и продуктова стратегия”.
Очевидно Amazon се занимава сериозно с криптовалута, но според източника, плановете на интернет гиганта далеч надхвърлят просто набирането на водещ специалист в тази област.
"Не става въпрос само за създаване на решения в някакъв момент от бъдещето. Плащането с криптовалута е пълноценна, добре обсъждана, неразделна част от бъдещия механизъм на работа на Amazon”, казва информаторът.
По неговите думи, "всичко започва с биткойн – това е ключовият първи етап от криптопроекта, а инструкциите идват от самия връх… от Джеф Безос”.
След биткойн Amazon ще интегрира етериум (Ethereum), кардано (Cardano) и биткойн кеш (Bitcoin Cash) в своята платежна система. Според инсайдера, компанията обмисля да използва около осем от най-големите криптовалути в света.
"Това няма да отнеме много време, защото вече има планове и те [Amazon] работят по тях от 2019 г.”, отбелязва информаторът. След като проектът стартира и Amazon започне да работи с основните криптовалути, следващият етап ще бъде пускането на собствен токен.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив