02 Май 2024, 20:11 Днес (13) | Вчера (0)

Aon и Lloyd’s представиха презастрахователен механизъм за Червения кръст

14 Септември 2023 15:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 септември 2023, 14:23

Хуманитарната организация ще увеличава ежегодно Фонда за спешна помощ при бедствия

Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC), заедно с Aon, Lloyd’s Disaster Risk Facility и Центъра за защита при бедствия оповестиха революционен, според съобщението, финансов инструмент, насочен към трансформиране на усилията за реагиране при бедствия. Съгласно този нововъведен застрахователен инструмент, Фондът за спешна помощ при бедствия (Disaster Relief Emergency Fund, DREF) ще се възползва от финансиране при извънредни ситуации до $23 милиона.  Когато разпределеното финансиране за природни бедствия достигне $38 милиона, презастрахователният механизъм се задейства за попълване на резервите на DREF. Този иновативен механизъм служи като финансова защита за DREF на IFRC, широко признат като най-простото, най-бързо, най-прозрачно и локално фокусирано средство за националните дружества-членки на IFRC за достъп до изключително важно международно краткосрочно спешно финансиране по време на бедствия, често надхвърлящи наличните ресурси на национално ниво. Проектиран да осигури бърза и гъвкава поддръжка по време на бедствия, този пионерен механизъм за прехвърляне на риска ще играе ключова роля в ускоряването на помощта, когато е най-необходима.   Амбициозната цел на IFRC е да увеличава този фонд всяка година, с цел да достигне $116 милиона долара до 2025 г.
Неотложността произтича от обезпокоителното нарастване на малките и средни извънредни ситуации, при които финансирането може да не е винаги лесно достъпно. Чрез пренасочване на риска от публичните баланси към частния сектор DREF ще реагира с по-голяма гъвкавост и ефективност, потенциално достигайки до допълнителни 6 милиона уязвими лица годишно, подчертава организацията.
Презастрахователният елемент на този механизъм действа като предпазна мрежа за DREF, като гарантира, че допълнителните средства са лесно достъпни за предоставяне на помощ на уязвимите общности, дори в периоди на повишено търсене. Aon и Lloyd’s Disaster Risk Facility си сътрудничат в разработването на този застрахователен механизъм. Според Джон Нийл, главен изпълнителен директор на Lloyd’s, застраховането играе жизненоважна роля в изграждането на устойчивост на обществото срещу свързаните с климата рискове. То действа като предпазен механизъм и е опора, когато се случи най-лошото. Капацитетът за презастраховане за тази инициатива е осигурен от тримата основатели на базираната в Лондон Lloyd’s Disaster Risk Facility, ръководена от Hiscox в партньорство с Chaucer и RenaissanceRe, като Fidelis MGU действа като единствен представител на пазара на Бермудските острови. Президентът на Aon Ерик Андерсен подчерта, че въздействието на климата води до все по-голям брой природни бедствия, които непропорционално засягат необслужваните общности. "Aon помага за защитата на DREF от нестабилност и увеличава капацитета му за ефективно разпределяне на средства към нуждаещите се чрез нашите иновативни възможности за съпоставяне на капитала с риска и иновациите в индустрията за справяне с хуманитарното въздействие от свързаните с климата бедствия". Този иновативен инструмент за реакция се основава на работата на Disaster Risk Facility и показва какво може да направи нашият пазар, когато си сътрудничим с партньори в правителството, за да затворим глобалните пропуски в застраховането и да смекчим човешките и финансовите въздействия на природните бедствия, каза още той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 02 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив