29 Март 2024, 06:43 Днес (0) | Вчера (11)

Apple навлиза на пазара на здравното застраховане

20 Октомври 2022 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 октомври 2022, 11:02

Apple Insurtech ще се появи на пазара до 2024 г., според анализатор

След новината, че Apple скоро ще предлага лихвоносни спестовни сметки, компанията навлиза и на пазара на здравното застраховане през следващите години, пише crowdfundinsider. Иншуртех е процъфтяващ сектор, а Apple е един от мастодонтите при данните, когато става въпрос за лична здравна информация. Компанията отдавна е дала заявка, че здравните услуги ще бъдат едно от най-важните ѝ предложения към клиентите заради нарастващия пазар на носими устройства. Apple Watch е най-популярният смарт часовник на пазара и продължава да предлага на потребителите все повече услуги, свързани със здравето, като ЕКГ, сатурация, наблюдение на активността и, напоследък, сензори за температура. Предвижда се Airpods на Apple, популярните безжични слушалки, също скоро да включват данни. Затова не е трудно да си представим здравноосигурителен продукт, който се интегрира с някои или всички тези услуги, за да осигури индивидуални здравни застраховки.
Според Бен Ууд, главен анализатор в CCS Insight, цитиран от Forbes, Apple Insurtech ще се появи на пазара до 2024 г. Според CCS Insight първите стъпки на пазара ще бъдат направени в САЩ в партньорство с голям застраховател, което ще им даде конкурентно предимство. С придружаващите устройства часовникът и айфонът могат да се използват и за наблюдение на състояния като диабет. Анализаторите смятат, че достъпът до тази богата база от данни ще даде на Apple преднина на застрахователния пазар и ще й позволи да намали разходите на потребителите. Навлизането на компанията на застрахователния пазар може да окаже голямо влияние върху структурата на американския здравен пазар, смята Бен Ууд.
Новата идея на Apple повдига въпроса дали това не е била дългосрочната цел при пускането на смарт часовника - да навлезе на доходоносния пазар на здравно застраховане.  Ууд обаче не вярва, че часовникът е пуснат на пазара с тази амбиция. Но въпреки че Apple Watch започна живота си като моден аксесоар, Тим Кук го насочи към сферата на здравето, напомня експертът.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив