28 Април 2024, 00:32 Днес (0) | Вчера (0)

CEO на Generali Group влезе в управата на Форума за развитие на застраховането

26 Април 2022 12:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 април 2022, 11:42
Филип Доне, СЕО Generali Group

Групата ще допринесе за застраховането и управлението на риска в световен план

Главният изпълнителен директор на Generali Group Филип Доне се присъедини към Управителния комитет на Форума за развитие на застраховането (IDF) – органът, ръководен от лидери в индустрията, ръководители на агенции на ООН и международни институции, който отговаря за цялостната стратегия и посока на IDF.
Форумът за развитие на застраховането (IDF) е публично-частно партньорство, ръководено от застрахователната индустрия и поддържано от международни организации, включително ООН и Световната банка. Той е създаден, за да улесни и подкрепи растежа и развитието на свързани със застраховането ресурси, за да подпомогне постигането на целите за устойчиво развитие (ЦУР) и свързаните споразумения на ООН, известни като Глобалната програма на ООН 2030.
Членството в IDF е в съответствие с ангажимента на групата Generali за преодоляване на пропуските в защитата на уязвимите общности и допълва споразумението за сътрудничество с Програмата за развитие на ООН (ПРООН) за по-голяма устойчивост на климатичните и финансовите рискове. Като подкрепя публично-частно партньорство, отворено за всички участници в индустрията, неправителствени организации и институции от публичния сектор, Generali ще допринесе за оптимизиране и разширяване използването на застраховките и свързаните с тях възможности за управление на риска, за да изгради по-голяма устойчивост и защита за хора, общности, предприятия и обществени институции, уязвими към изменението на климата, природните бедствия и свързаните с тях икономически въздействия. Групата потвърждава ангажимента си да направи света по-сигурен, като използва опита си, за да преодолее пропуските в защитата на уязвимите общности в развиващите се страни и да допринесе за постигането на ЦУР на ООН.
Членството във Форума за развитие на застраховането допълва и споразумението за партньорство на Generali с ПРООН, представено в петък, 8 април, по време на откриването на Procuratie Vecchie във Венеция. В рамките на това партньорство Generali се ангажира да предостави както технически, така и финансови ресурси за Механизма за застраховане и рисково финансиране на ПРООН (IRFF), платформата на ПРООН за разработване и внедряване на решения за застраховане и финансиране на риска за развитие и част от Центъра за устойчиво финансиране на ПРООН.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив