27 Април 2024, 09:42 Днес (0) | Вчера (11)

Credit Suisse First Boston е готова да "пожертва" името си

02 Ноември 2004 15:01 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Финансовата компания Credit Suisse First Boston (CSFB) вероятно ще промени названието си, премахвайки "First Boston", като част от предприетите реформи, съобщи The New York Times.

Според изданието финансовата институция е наела консултантската агенция McKinsey & Co. За изработване на стратегия за реформи, която трябва да бъде предоставена на Съвета на директорите на Credit Suisse.
Очакванията са, окончателният вариант на плана да бъде представен в централата на CSFB в Цюрих на 7 декември.
След твърдо планираните промени е и отпадането на съчетанието "First Boston", което се появи през 1994 година, след покупката на активите на инвестиционното дружество First Boston.
Сред отминаването на "технологичния" бум на фондовите пазари, бизнесът на инвестиционната банка започна да се влошава.
В последните четири години CSFB неизменно губеше позиции.
Това принуди ръководството на компанията да предприеме сериозни действия, за да извади Credit Suisse First Boston от кризата и да възвърне доверието на инвеститорите.
През второто тримесечие на тази година, финансовите резултати от дейността на компанията рязко се влошиха.
През юни тази година в "резултат на противоречия по повод стратегията на развитие" тогавашният Председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор Джон Мак напусна заедно с цяла група топ-мениджъри. През август се появи информацията, че CSFB значителни съкращения.
Що се отнася до промяната на името, аналитици смятат, че това няма да стане реалност преди края на годината.
Освен това по думите на настоящия Изпълнителен директор на компанията Бред Доуган, CSFB планира да разшири дела на операциите си с ценни книжа, да отдели "по-голямо" внимание на стоковите пазари, както и да засили сътрудничеството си с компании, специализирани в сливанията и поглъщанията.
От своя страна The New York Times с позоваване на високопоставен източни, пожелал анонимност, планира да засили сътрудничеството си с следни и малки предприятия, докато в момента определено предпочита големите корпоративни клиенти.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив