01 Май 2024, 03:25 Днес (0) | Вчера (13)

ERP системата EnterpriseOne се превръща в екосистема за разработка на приложения

30 Декември 2014 12:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 30 декември 2014, 11:18

Това ще позволи независими екипи от разработчици, софтуерни фирми и отделни програмисти да правят собствени приложения за ERP системата

Около българската система за управление на бизнеса EnterpriseOne ще бъде създадена цялостна екосистема за разработка на приложения, по подобие на екосистемите около мобилните платформи Android и iOS. Това ще позволи независими екипи от разработчици, софтуерни фирми и отделни програмисти да правят собствени приложения за ERP системата. Това съобщиха от българската софтуерна компания ERP.BG, която е създател на EnterpriseOne. Неотдавна тя представи официално новата версия 2015 на ERP решението, в която са добавени редица иновации.

Освен, че добавя нови подсистеми за управление на проекти и за ритейл дейности, както и POS модул, новата версия изцяло променя концепцията за функциониране на една ERP система, превръщайки я в централизиран хъб за работа с приложения, създадени от трети страни. Сред новостите са още възможност за създаване на уеб каталози, ново Android приложение за мобилни продажби, оптимизация за създаване на съдържание на таблет, както и улеснено внедряване и поддръжка.

"Убедени сме, че бъдещето на бизнес софтуера е не в самостоятелните, трудни за интеграция решения, а в създаването на отворени екосистеми за разработка на приложения от външни екипи. Същата революция, която през последните години наблюдаваме при смартфоните и таблетите, предстои да се случи и в сферата на системите за управление на бизнеса. Убедени сме, че това ще разшири значително възможностите на бизнес софтуера, прехвърляйки някои негови функционалности дори при клиентите на фирмите, които са го внедрили. Затова и нашият екип, който първи наложи на българския пазар една ERP система, изцяло оптимизирана за работа с тъчскрийн дисплеите на новите мобилни устройства, днес е готов за следващата вълна от иновации, създавайки отворена екосистема за разработка на приложения около EnterpriseOne” - заяви Иван Аржентински, управляващ партньор в ERP.BG.

Сред важните нововъведения е добавянето на главна подсистема "Проекти", която превръща EnterpriseOne в пълноценно решение за управление на проекти. Тя все още е в т. нар. "бета" вариант и предстои да бъдат добавени нови функционалности в окончателната версия. Въпреки това към момента позволява пълноценно бюджетиране, планиране и изпълнение на проекти. Подобрени са и възможностите за управление на ритейл дейности, като са добавени POS (Point of Sale) модул, възможност за интегриране на множество магазини в реално време, директна интеграция с модул за Business Intelligence (бизнес анализи), както и създаване на бонусни програми, промоционални пакети и др. Поддържа се много широк спектър фискални устройства, както и възможност за комбинирани плащания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив