13 Май 2024, 09:57 Днес (3) | Вчера (0)

Fitch Ratings излезе с неутрална прогноза за застрахователния сектор

12 Юли 2022 11:46 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 юли 2022, 09:44

Средносрочните неутрални прогнози на агенцията отразяват стабилните основи на повечето пазари

Средносрочните неутрални прогнози на Fitch Ratings за по-голямата част от застрахователните сектори и региони отразяват стабилните основи на повечето пазари, въпреки общата трудна икономическа ситуация.
По-специално, Fitch очаква обезщетенията по общото застраховане да продължат да се нормализират след натиска, причинен от пандемията, въпреки че в момента разходите се покачват в съответствие с инфлацията, която изглежда по-висока и по-устойчива от очакваното преди. Но рисковите застрахователи могат да смекчат известен инфлационен натиск чрез комбинация от преоценка и инвестиционен доход, тъй като лихвените проценти се повишават.
В сектора на животозастраховането се очаква глобалното монетарно затягане и по-високите лихвени проценти да облекчат дългогодишния натиск върху доходността и спредовете на животозастрахователите, въпреки свързания спад в стойността на инвестициите на инвестиционния пазар с фиксиран доход и цялостната повишена финансова нестабилност.
Говорейки конкретно за презастраховането, анализаторите предупреждават, че рисковете, свързани с нарастването на инфлацията на исковете, нестабилността на финансовите пазари и по-високите искове за природни бедствия се увеличават поради високата икономическа инфлация, частично засилената война в Украйна, укрепването на паричната политика на централните банки, пише Beinsure.
Въпреки това анализаторите уверяват, че капитализацията е много силна и трябва да продължи да се подобрява, докато повишаващите се лихвени проценти бъдат положителни за инвестиционния доход, а застраховането остава дисциплинирано, поддържайки маржовете със значителни увеличения на премийните ставки. Рейтинговата агенция Fitch не очаква значително влошаване на капитализацията, която остава много силна на лондонския пазар, и също така посочва усилията на Lloyds за управление на ефективността, които се очаква да продължат да оказват положително влияние върху резултатите на застрахователния пазар.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив