06 Май 2024, 08:16 Днес (0) | Вчера (1)

GM харчи за застраховки повече отколкото за стомана

23 Ноември 2004 16:15 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

General Motors планира да преразгледа ключовата процентна ставка за оценка на разходите за медицинско застраховане на служителите си и пенсионираните от компанията, които живеят на територията на САЩ.

Компанията е изпратила уведомление до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ, в което посочва, че ще намали нормата на отстъпката при изчисляване на премиите по медицинското застраховане от текущото ниво 6.25% до 6 на сто догодина.
Нормата на отстъпката, предлагана от ръководството на GM отразява с колко трябва да се намали размерът на бъдещите плащания. С други думи при отстъпка от шест на сто, пенсионните задължения на стойност $100 се отразяват в счетоводната отчетност като $94.
При понижаването на нормата на отстъпката в предлагания размер, разходите на GM за медицинско застраховане ще се повишават на тримесечие примерно с около $1.9 млрд. В момента общата сума на задълженията на компанията по отчисления в пенсионния й фонд е в размер на $63.4 млрд.
Представители на GM са съобщили пред информационната агенция, че разходите за медицинско застраховане ще се увеличат не по-малко от десет на сто.
През текущата 2004 година по техни оценки, разходите могат да скочат с 8.5 на сто.
Комисията по ценните книжа и борсите е поискала от компанията, както и от някои други големи работодатели да предоставят по-подробна информация за принципите и методите за изчисляване на пенсионните им задължения.
Непрекъснато повишаващите се разходи за медицински и пенсионни застраховки на фона на понижаването на приходите предизвикват съмнения, че компаниите провеждат адекватна политика в това отношение, коментира изданието.
Ръстът на това перо разходи отдавна се очертава като сериозен проблем на големите работодатели и особено на производителите на автомобили в САЩ, където има огромен брой служители, силни синдикати и растящ брой пенсионери.
Президентът на друга компания от сектора - Ford Motor Бил Форд (Bill Ford) заяви наскоро, че разходите за застраховки оскъпява всеки автомобил, излязъл от заводите на компанията на територията на САЩ с около $1 хил.
"Ние изразходваме повече средства за медицински застраховки, отколкото за стомана", подчерта Форд.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив