20 Април 2024, 14:28 Днес (0) | Вчера (10)

Generali включи над 30 хиляди човека в инициативата The Human Safety Net

13 Юли 2020 12:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 юли 2020, 12:59

Подкрепа от над 1 милион евро беше отпусната за справяне с извънредната ситуация вследствие на Covid-19

Глобалната инициатива на италианския застраховател Generali за отключване потенциала на хората, живеещи в уязвими условия – The Human Safety Net, публикува първия си доклад за дейността, споделяйки своето двугодишно пътуване и въздействие в общностите. Две години след старта си The Human Safety Net работи в 21 страни по света и подпомага хора в нужда. Инициативата си партнира с 46 водещи неправителствени организации, действащи заедно като мрежа. До края на 2019 г. са подкрепени над 30 000 души, от които около 20 000 са деца на възраст 0-6 години и 10 000 са родители. Обучени са почти 700 бежанци, които от своя страна са създали над 100 стартиращи фирми.
В началото на тази година инициативата The Human Safety Net стартира и в България в партньорство с фондация "За Нашите Деца". Общата цел е да се развие комплексна програма за подкрепа на ранното детско развитие в сигурна семейна среда, както и да се предостави широка гама от социални услуги и да се стимулира корпоративната социална отговорност с фокус върху ранното детство. До момента благодарение на съвместните усилия са подкрепени 431 деца и 358 родители чрез трите центъра на фондацията. За да отговори бързо и адекватно на социалното въздействие и последиците от COVID-19, както и за да предотврати изоставянето на деца заради задълбочаващата се бедност и материални лишения, Generali осигури допълнителни средства за спешна семейна подкрепа за 120 семейства. До края на месец май чрез нея са подкрепени 42 семейства.
The Human Safety Net обединява силните страни на нестопанските организации и частния сектор. Инициативата има социално въздействие чрез споделена методология за изпълнение на програми и обща рамка за измерване на резултатите. Като част от по-широките цели за устойчивост на групата Generali има за цел да увеличи въздействието на това движение на хора, помагащи на хора, като мобилизира уменията и ресурсите на служителите, агентите и клиентите на компанията. През 2019 г. служителите и агентите на Generali са посветили 20 000 часа на доброволчество. За поддържане на тесен контакт с по-уязвимите семейства и за гарантиране на непрекъснатостта на програмата по време на извънредната ситуация в следствие на Covid-19 са стартирани допълнителни извънредни инициативи на стойност над 1 милион евро в подкрепа на незабавни нужди, като здравни комплекти, маски, лаптопи и таблети, както и инвестиция в дигитални решения, като онлайн платформи и приложения. Последното ще позволи на партньорите от неправителствените организации да подкрепят семействата и бежанците по време и след кризата, като им предоставят възможности за обучение, поддържат достъп до основни услуги и ограничават социалната изолация на най-уязвимите.
Председателят на Assicurazioni Generali Габриеле Галатери ди Дженола и изпълнителният директор на групата Филип Доне посочиха, че The Human Safety Net е част от активния ангажимент на групата към обществото за справяне с някои от големите социални предизвикателства на нашето време и е един от основните приноси на Generali за постигане на целите за устойчиво развитие. "Пандемията Covid-19 подчерта неравенствата и направи голяма част от населението по-уязвими. В този период, повече от всякога, проектите на The Human Safety Net бяха жизнено важни за отключване на човешкия потенциал на най-уязвимите хора от общностите, в които Групата работи. Наред с тези дейностите на инициативата Generali  предприе и други такива за справяне с извънредната ситуация, а именно Извънреден Международен фонд, стартиран през месец март", посочиха още от ръководството на застрахователя.
The Human Safety Net се ръководи от Fondazione Generali The Human Safety Net Onlus, създадена през 2017 г. за подпомагане на бизнес звена на групата при координиране на програми и дейности в страните, в които The Human Safety Net е активна. През 2019 г. приносът към The Human Safety Net от Бизнес фондовете Fondazione Generali и Generali възлизат на 6,3 милиона евро.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив