19 Април 2024, 09:38 Днес (2) | Вчера (11)

Generali въвежда телемедицински столове за контрол на здравни показатели

13 Ноември 2020 16:57 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 ноември 2020, 10:56

Столът измерва сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса, като в допълнение предоставя възможността да се пуснат различни изследвания

Глобалната организация за трансформация на процеси Sutherland получи мултифункционален стол за телемедицина, благодарение на сключената в Дженерали Застраховане АД медицински застраховка с посредник Ай енд Джи Иншурънс Брокер.  
Уредът е иновация за България и с него Дженерали Застраховане АД дава удобен достъп до различни здравни показатели за служителите на компанията. Столът измерва сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса, като в допълнение предоставя възможността да се пуснат различни изследвания: електро-кардиограма, кръвна захар, холестерол и др. От компанията коментираха, че това е още една стъпка в развитието на стратегията им за Корпоративна Социална Отговорност и създаване на по-здравословна и безопасна среда за всички служители.
Всички резултати от направените изследвания или проверка на показатели, автоматично се съхраняват в "Моето здравно досие" от Дженерали. Това е дигитална платформа, в която клиентът има свой личен поверителен профил, в който може да съхранява документи като амбулаторни листове, резултати от изследвания, епикризи, рецепти, измервания по основни здравни показатели и др. Достъпът и профилът се предоставят безплатно на всеки клиент на Дженерали по Медицинска застраховка "Закрила" и "Health line".
"Моето здравно досие" е иновативна услуга, която разработихме с цел да предоставим на своите клиенти пълен контрол над здравната им информация. Много често страдаме по отношение на качеството на здравните услуги и лечението у нас, поради липса на директен достъп до  информацията ни. Събирането и споделянето на здравни данни е важно, за да може лекуващият лекар да се ориентира възможно най-точно в здравното ни състояние и съответно да подбере най-подходящото лечение и грижа", коментира Радослав Димитров, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив