29 Март 2024, 15:44 Днес (10) | Вчера (11)

Generali откри свое представителство за ЕС в Брюксел

04 Юни 2021 10:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 4 юни 2021, 10:51

Целта на компанията е да подкрепи икономическото възстановяване и европейската зелена сделка

Generali отвори представителство в Брюксел, за да може да се включва още по-активно в стратегическите въпроси на ЕС. Европейската столица е мястото, където се вземат ключовите решения за бъдещето на застрахователният сектор – от "Платежоспособност II" до регулациите за устойчивост и стандартите за зелени облигации, посочи главният изпълнителен директор на Generali Group Филип Доне. Целта на компанията е да подкрепи икономическото възстановяване и европейската зелена сделка и да даде своя принос за определянето на тези стандарти, които ръководят живота на над 500 милиона граждани.  Офисът в Брюксел се намира в помещенията на Insurance Europe.

Както ИНСМАРКЕТ писа още през февруари, италианската застрахователна група анонсира Fenice 190 – инвестиционен план за 3,5 милиарда евро в подкрепа на възстановяването на европейските икономики, засегнати от Covid-19. Така компанията отбелязва 190-та годишнина от своето основаване. Планът Fenice 190 се изпълнява чрез мултифункционалната платформа Generali Investments и е отворен за средства на трети страни и институционални инвеститори, както и за всички компании от групата, които могат да участват в разпределението на инвестициите въз основа на собствените си цели. През 2020 г. вече са инвестирани 1 милиард евро.
Застрахователният сектор може да помогне за управление на рисковете от непредвидени кризи като Covid-19, като прехвърля средства на физически лица и компании и подпомага икономическото възстановяване, и като разпределя капитал за инфраструктурни инвестиции и устойчиви проекти. Оттук произтича предложението на застрахователя за създаването на международен пандемичен фонд или пул, който обединява европейските институции, държавите-членки и водещите застрахователни и презастрахователни компании за създаване на публично-частно партньорство и средства за защита срещу бъдещи рискове.
Освен това застрахователите могат да подкрепят амбицията на ЕС да превърне Европа в първия неутрален по отношение на климата континент. За тази цел е от съществено значение да се осигури правилната законодателна рамка за стимулиране на инвестициите в дългосрочни устойчиви проекти. Директивата за Платежоспособност II, която в момента е в процес на преразглеждане, е ключов инструмент за освобождаване на капитал и насочването му към проекти в съответствие с политическата програма на ЕК в тази посока.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив