16 Май 2024, 15:52 Днес (8) | Вчера (12)

Generali придобива глобалния мениджър за управление на инвестиции Conning

07 Юли 2023 09:52 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 юли 2023, 09:54

Така италианската група ще подобри глобалния си бизнес за управление на активи

Италианската група Generali обяви придобиването на Conning Holdings Limited (CHL), водещ глобален мениджър за управление на инвестиции в застрахователната индустрия. Продавач е Cathay Life, дъщерно дружество на Cathay Financial Holdings, една от най-големите базирани в Азия финансови институции. В резултат на приноса на CHL в Generali Investments Holding S.p.A (GIH), Cathay Life ще стане миноритарен акционер в GIH и ще влезе в по-широко партньорство с Generali, подкрепяйки стратегическите амбиции за растеж на Generali Asset Management в световен мащаб.
Conning е водеща глобална фирма за управление на активи, обслужващи нуждите на застрахователни компании и други институционални клиенти с приблизително 157 милиарда USD (144 милиарда EUR) активи под управление. Бизнесът включва Conning (застраховане и институционален фиксиран доход), Octagon Credit Investors (банкови заеми, CLOs и специални кредити), Global Evolution (дългове на нововъзникващи пазари) и Pearlmark (дългови и капиталови недвижими имоти).
Главният изпълнителен директор на Generali Group Филип Доне каза, че чрез придобиването на Conning и дългосрочното партньорство с Cathay Life, италианската група ще подобри възможностите си за управление на активи и ще засили присъствието си на ключовите пазари в САЩ и Азия.
Като част от екосистемата от филиали на Generali Asset Management, Conning и неговите филиали ще продължат да бъдат ръководени от настоящите си мениджърски екипи, включително ръководството на главния изпълнителен директор и председател на борда на Conning Holdings Limited, Уди Брадфорд. Това ще гарантира стабилност и приемственост на екипите, нивата на обслужване на клиентите и инвестиционната стратегия. Уди Брадфорд също така ще наблюдава инициативите за улесняване на тясното сътрудничество в области като дистрибуцията в екосистемата на Generali, заедно с нейното висше ръководство.
Generali Asset Management ще се възползва от добавянето на Conning и дългогодишната застрахователна и институционална клиентска база на Conning и неговите филиали в САЩ и Азия и ще бъде в по-добра позиция да разшири своя бизнес с трети страни на ключови пазари в световен мащаб.
Придобиването ще засили стратегията на Generali Asset Management да стане водещ глобален доставчик на инвестиционни решения, създавайки комбинирана платформа със 709 милиарда USD (650 милиарда EUR) активи под управление и добавяне на висококачествени,  диверсифицирани възможности за фиксирани доходи, структурирани и корпоративни кредити, дългове на нововъзникващи пазари и частни недвижими имоти. Общите активи под управление на Generali Group, след придобиването на Conning и филиалите, ще нараснат до 845 милиарда USD (775 милиарда EUR).

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8116
GBP 2.4796 2.4887 2.2746
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив