28 Април 2024, 18:39 Днес (0) | Вчера (0)

Generali придобива глобалния мениджър на активи Conning Holdings от Cathay Life

31 Юли 2023 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 31 юли 2023, 10:09

Общите активи под управление на Generali Group след придобиването на Conning ще нараснат до 845 милиарда долара

Generali обяви придобиването на Conning Holdings, глобален мениджър за управление на инвестиции, обслужващ застрахователната индустрия и институционални клиенти. Продавач е  Cathay Life, дъщерно дружество на Cathay Financial Holdings, една от най-големите базирани в Азия финансови институции. Очаква се транзакцията да бъде завършена през първата половина на 2024 г. Холдингът Conning и неговите филиали обслужват компании с приблизително $157 милиарда активи под управление. В резултат на приноса на CHL в Generali Investments Holding (GIH), Cathay Life ще стане миноритарен акционер в GIH и ще влезе в по-широко партньорство с Generali, подкрепяйки стратегическите амбиции за растеж на Generali Asset Management в световен мащаб.
Бизнесът включва Conning (застраховане и институционален фиксиран доход), Octagon Credit Investors (банкови заеми, задължения по заеми с обезпечение и специални кредити), Global Evolution (дълг на нововъзникващи пазари) и Pearlmark (дългови и капиталови недвижими имоти).
Като част от екосистемата от филиали на Generali Asset Management, Conning и неговите филиали ще продължат да бъдат ръководени от настоящите мениджърски екипи. Това включва ръководството на главния изпълнителен директор на фирмата и председател на борда на Conning Holdings Limited - Уди Брадфорд.
Филип Доне, главен изпълнителен директор на Generali Group, посочи, че чрез придобиването на Conning и дългосрочното партньорство с Cathay Life, Generali ще подобри възможностите си за управление на активи, ще засили отпечатъка си на ключовите американски и азиатски пазари и ще създаде платформа за изпълнение на по-широките стратегически амбиции за управление на активи.
Общите активи под управление на Generali Group след придобиването на Conning  ще нараснат до 845 милиарда долара.
Очаква се Cathay Life да притежава 16,75% от акционерния капитал на GIH при приключване на транзакцията, подлежаща на обичайните корекции.
Ardea Partners и BofA Securities действат като финансови съветници, а Linklaters – като правен съветник на Generali по сделката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив