23 Април 2024, 23:54 Днес (6) | Вчера (13)

Goodyear печели награда за технология за тежкотоварни гуми

08 Януари 2015 12:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 8 януари 2015, 11:13

IntelliMax Groove Technology спечели трета награда за компанията

Технологията на Goodyear IntelliMax Groove за тежкотоварни гуми, която е вградена в гумата с ниско съпротивление при търкаляне FUELMAX S, спечели в края на 2014 година наградата за иновация на годината на Luxembourg Business Federation (FEDIL). Това е третата награда за товарните гуми на Goodyear Европа, Близкия Изток и Африка, която компанията получава от FEDIL за последните пет години.

Журито оценява високо технологията, която подсигурява отличното представяне на гумата през целия ѝ живот.

Отличителна черта на наскоро представената FUELMAX S, икономисващата гориво гума за предна ос, е технологията IntelliMax Groove, която е "скрита" в протектора на гумата. С износването на протектора се появява нов дизайн. Това гарантира високите нива на сцепление и ниското съпротивление при търкаляне, въпреки че гумата се износва. Наградата отново признава високото ниво на иновации, както и големите изследователски и развойни възможности на иновационния център на Goodyear в Колмар-Берг, Люксембург (GIC*L).

Церемонията по награждаването се състоя в град Люксембург на 10ти декември 2014 година в присъствието на Франсин Клознър, Секретар на Министерството на  икономика на Люксембург. Отличието беше връчено на Жан-Мари Фелер, ръководител проект "Технологии за тежкотоварни гуми" в Goodyear за Европа, Близкия изток и Африка, която прие наградата от името на GIC*L. 

"За нас е голяма чест да получим тази награда отново от правителството на Люксембург. Спечелването й за трети път е ясно доказателство за високото ниво на иновации в Goodyear. Нашата технология IntelliMax Groove е не просто иновативна, но тя отговаря на нуждите на нашите потребители в транспортната индустрия и им помага да намалят оперативните си разходи, чрез ниските разходи на гориво ", коментира Хенк ван Тюл, директор "Технологии за тежкотоварни гуми" в Goodyear за Европа, Близкия Изток и Африка.

Гумата FUELMAX S за управляващата ос включва технологията IntelliMax Groove, която оптимизира съпротивлението при търкаляне. Със специална производствена техника се отлива "скрит" протектор в гумата. Това означава, че по време на първата част от живота на гумата първоначалният дизайн на протектора, който има два надлъжни канала с три контактни ребра, осигурява високо ниво на представяне и ниско съпротивление при търкаляне. При 50% износване на гумата (в средата на нейния живот) се появяват пет нови канала с шест ребра. При ниво на износването от 75% остават четири контактни ребра, осигурявайки добро сцепление на мокро до края на живота на гумата. Оптимизирането на геометрията на гумата също осигурява отличен баланс между съпртивлението при търкаляне, пробега и управлението.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив