12 Май 2024, 16:40 Днес (0) | Вчера (0)

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк намаляват с 50% еднократната комисионна за отпускане на ипотечни заеми

18 Октомври 2005 12:42 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Предложението е валидно при подаване на искане за ипотечен заем по време и един месец след изложението за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, членове на HVB Group, намаляват с 50% комисионната за разрешаване и отпускане на ипотечни заеми.  Така тази стандартна еднократна такса става  0.75% върху размера на заема.
Предложението е валидно при подаване на искане за ипотечен заем по време и един месец след изложението за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000, което се провежда от 19 до 25 октомври в НДК, София. От отстъпката могат да се възползват всички клиенти, които попълнят безплатните талони на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк за получаване на преференциалните условия. Талоните могат да се намерят на щанда на двете банки на  изложението Стройко .
Допълнително за всички искания за заем, подадени до края на годината, банките освобождават клиентите от такса за предварително проучване, а евентуалната бъдеща комисионна за предсрочно погасяване на кредита ще е 2%, а не 4%, както до сега. Предварителното одобрение, което може да се направи срещу представяне само на документи за доход, се извършва в рамките на един до два работни дни.
Ипотечните заеми на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк се отпускат в швейцарски франкове, евро и лева. Лихвата за първата година за заеми в швейцарски франкове е 2.9%. Това е и първият ипотечен продукт за граждани в България, който се отпуска в швейцарски франкове. Лихвата по този заем след първата година е 6.9%. HVB Bank Biochim и Хеброс Банк предлагат и конкурентни условия по ипотечни заеми в евро. Те се отпускат при лихва от 3.9% за първата година През останалия срок на заема лихвата е 8.24% за заеми в евро. Ипотечни заеми в лева се отпускат при лихва 6.9% за първата година и 8.9% за останалия срок на заема. Банките предлагат по избор на клиента и фиксирани лихви за първите пет или десет години във всички валути.
Кредитите са със срок до 25 години , предоставени в швейцарски франкове и евро и до 20 години, предоставени  в лева. Има възможност за договаряне на гратисен период до 12 месеца. Минималният размер на заема е 5000 лева или равностойността им в швейцарски франкове или евро. Няма фиксиран максимален размер.
Ипотечните кредити на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк могат да се използват за покупка на жилище, за недвижими имоти в строителство на етап “груб строеж”, за лично или семейно ползване, за рефинансиране на ипотечни кредити от други финансови институции, както и за покупка на урегулиран поземлен имот и др.
Клиентът получава и безплатна имуществена застраховка на предлаганото за обезпечение жилище, за целия период на кредита.
Информация за ипотечните кредити на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк може да се получи във всички клонове и офиси на банките, както и на специализиран горещ телефон  0-800-12200.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив