20 Май 2024, 05:25 Днес (0) | Вчера (0)

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк правят първия у нас “Европа Форум”

02 Юни 2005 15:25 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Форумът е платформа за обмен на гледни точки на международно признати лидери в сферата на икономиката и политиката

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк организират първия “Европа Форум” в България на 3 юни 2005 г. Форумът е платформа за обмяна на гледни точки на международно признати лидери в сферата на икономиката и политиката. Основната му тема са предизвикателствата на европейската интеграция на страната. Идеята е политици и представители на бизнеса да коментират конкретните бизнес възможностите на компаниите и общините в България във връзка с европейските фондове и програми.
Форумът ще бъде открит от Петер Харолд, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Сред потвърдилите участие на “Европа Форум” са около 200 кметове на общини, министри, представители на институции, ангажирани с програми по фондове на Европейския съюз, топ корпоративни клиенти на HVB Bank Biochim и “Хеброс Банк”.
В събитията по време на форума се включват финансовият министър Милен Велчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов и представителят на Европейската комисия Кристиян Хедберг, който отговаря за България и Румъния в кабинета на еврокомисаря Оли Рен.
На форума за първи път ще бъде представена новата кредитна линия за малки и средни предприятия на HVB Bank Biochim. Заемът се предоставя със съдействието на Европейския Съюз и с участието на KfW («Кредитанщалт фюр Видерауфбау») и CEB (“Council of Europe Develoment Bank”).
От 2000 г. досега форумът се организираше ежегодно от BA-CA във Виена, Австрия. Сред участниците и модераторите в официалните събития на форума през последните години са били президентът на Австрия Томас Клестил, лауреатът на Нобелова награда за мир и бивш държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, бившият Министър на външните работи и Вице-канцлер на Германия Ханс Дитрих Геншер, бившият Държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт и др.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив