03 Май 2024, 21:16 Днес (0) | Вчера (13)

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк пускат нови ипотечни кредити с лихва от 3.9%

03 Октомври 2005 15:12 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, членове на HVB Group, пускат от днес, 3 октомври, в цялата обща клонова мрежа на двете банки нови ипотечни кредити с лихва от 3.9%.

Тя е валидна за първата година за заеми в евро. Това е най-ниската лихва на пазара на банковите ипотечни заеми в момента. През останалия срок на заема лихвата е 8.24% за заеми в евро. Ипотечни заеми в лева се отпускат при лихва 6.9% за първата година и 8.9% за останалия срок на заема.
Допълнително за всички молби подадени до края на годината двете банки освобождават клиентите от такса за предварително проучване и одобрение на заема. Предварителното одобрение, което може да се направи срещу представяне само на документи за доход, се извършва в рамките на един до два работни дни. На клиентите се издава специален документ – ипотечен сертификат, с който могат да удостоверят, че банката може да финансира покупката на имот чрез ипотечен заем. Кредитополучателят получава и безплатна имуществена застраховка на предлаганото за обезпечение жилище.

Ипотечните кредити на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк се отпускат в лева или евро и могат да се използват за покупка на жилище, за недвижими имоти в строителство на етап “груб строеж”, за лично или семейно ползване, за рефинансиране на ипотечни кредити от други финансови институции и др. За тях могат да кандидатстват както хора, които работят на трудов договор (поне шест месеца при последния си работодател), така и лица със свободни професии като лекари, адвокати, нотариуси, счетоводители, а също и съдружници във фирми и еднолични търговци.

Кредитите са със срок до 25 години за заеми в евро и до 20 години за заеми в лева. Минималният размер на заема е 5000 лева или равностойността им в евро. Няма фиксиран максимален размер. Стойността на заема се определя в зависимост от пазарната оценка на предложения за обезпечение недвижим имот и кредитоспособността на клиента.

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк предлагат и възможност за договаряне на гратисен период до 12 месеца. Погасяването може да се извършва както на равни месечни вноски, така и според индивидуален погасителен план, който банката и клиента договарят.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив