25 Април 2024, 03:52 Днес (0) | Вчера (12)

Inshurtech Parametrix Insurance и Leavitt Group предложиха застрахователна защита срещу рисковете от престой на облачни услуги

26 Януари 2022 14:09 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 26 януари 2022, 14:13

Доставчикът на параметрични облачни застраховки Parametrix Insurance и брокерска компания Leavitt Group обяви, че техните ComTech-Leavitt Insurance Services са готови да помогнат на облачните бизнеси да намалят излагането си на рискове от прекъсвания и прекъсвания, съобщава forinsurer.com.

Международната корпорация за данни (IDC) прогнозира, че тъй като облакът се появява като алтернатива на традиционната изчислителна инфраструктура, общите глобални разходи за облачни услуги ще надхвърлят 1,3 трилиона долара до 2025 г. Това ще доведе до комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 16,9%, но тъй като предприятията преминават към публичния облак, те са по-застрашени от потенциални смущения.

Покритието при прекъсване на облака на Parametrix ще помогне на фирмите да намалят риска от управление на бизнеса си в облаци на трети страни.

Както при други параметрични застрахователни продукти, фирмите договарят предварително необходимото покритие и получават своевременно плащане за своята полица в рамките на 15 работни дни в случай на прекъсване на облака.

Използването на този вид застраховка означава, че няма нужда да договаряте загуби или да предявявате искове за щети. С Parametrix Cloud Insurance предприятията могат да използват изплащания, за да покрият всяка загуба в случай на прекъсване.

Нарастващата зависимост от облачните приложения е един от най-бързо растящите рискове, които трябва да управляват, а Parametrix Insurance им позволява да покрият потенциалните разходи и разходи, свързани с престоя в облака. Днешните киберполиции имат дълги периоди на изчакване и многобройни изключения от прекъсването на бизнеса си, когато облакът падне, а Parametrix запълва тази празнина.

Престоят в облака може да доведе до неизчислими разходи за неподготвени компании. Застраховката по време на престой предлага на компаниите ключов начин да възстановят престоя в облака и да поправят щетите върху репутацията на тяхната марка поради прекъсвания в облака.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив