20 Април 2024, 11:05 Днес (0) | Вчера (10)

Lavazza придоби бизнеса за напитки на американската компания Mars

03 Октомври 2018 11:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 3 октомври 2018, 11:21
AndreaGuermani

Сделката се очаква да бъде финасилизана до два месеца

Италианскакта група Lavazza сключи споразумение с американската компания Mars за придобиване на бизнеса с кафе, включвайки кафе системите на Flavia и Klix, водещи брандове в сегментите Кафе услуги в офиса и вендинг автомати.
"Това придобиване се вписва идеално в нашата международна стратегия за разширяване, целите за укрепване на ключови пазари, както и желанието за по-близка връзка с крайните потребители. Наистина, това сливане усилва позицията на Групата Lavazza в сегментите "Кафе услуги в офиса" и "Вендинг", които дават добра възможност за растеж и развитие" каза Антонио Баравалле, изпълнителен директор на Групата Lavazza. "Днешната сделка с Mars, Incorporated е в съответствие с общата визия и споделени ценности между две изтъкнати семейни компании, които имат силен фокус в предоставянето на качествени продукти и с дългосрочна визия и ангажираност към своите служители и съдружници."

С тази сделка Групата Lavazza, в съответствие с нейната стратегия за консолидация на международно ниво, ще придобие кафе бизнеса на Mars в Северна Америка, Германия, Обединеното кралство, Франция, Канада и Япония, включително свързаните с него системи и производствени мощности в Обединеното кралство и САЩ. Придобиването включва бизнеса на Flavia, която предлага кафе машини за офиса и бизнеса на Klix, която е марка вендинг автомати за напитки. Двата бизнеса разполагат с голям машинен парк, разпространен на техните пазари на дейност, както и широко портфолио от кафе и други топли напитки, продавани като собствени марки (например Alterra) и чрез лицензирани марки. Компаниите, участващи в придобиването, са генерирали оборот от близо 350 милиона щатски долара през 2017 г. и имат работна сила от около 900 души.

Сделката се очаква да бъде приключена до края на 2018 г., след като бъдат приключени необходимите процедури и регулаторни одобрения.

В съответствие с предишни придобивания на брандове като: Carte Noire и ESP във Франция, Merrild в Дания, Kicking Horse Coffee в Канада, NIMS в Италия и Blue Pod Coffee в Австралия – Lavazza възнамерява да продължи в посока придобиване на бизнеси, като по този начин засилва покритието на всички сегменти на пазара за кафе, фокусирайки се върху пазарната ниша "Кафе навън" с оглед директно взаимодействие с потребителите.

По сключването на споразумението между двете компании, Lavazza е консултирана от американската инвестиционна банка и финансова компания J.P. Morgan, международната правна компания Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, одиторската компания PwC и консултантската компания The Boston Consulting Group. В същото време, Mars, Incorporated е консултирана от американската инвестиционна банка BofA Merrill Lynch, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, KPMG LLP and Rabo Securities USA.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив