28 Март 2024, 23:51 Днес (11) | Вчера (12)

Lloyd's of London - първата голяма "жертва" на Brexit

01 Август 2016 12:07 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 1 август 2016, 12:12
Под лиценза на creativecommons

Новият застрахователен продукт предвижда изплащането на щедри компенсации на тези граждани на ЕС, които не биха били в състояние да получат гражданство на територията на Великобритания след фактическото излизане на лондон от съюза

Неотдавнашният лидер в застраховането в света - американската компания AIG предложи на клиентите си застраховка срещу Brexit — нов продукт, насочен предимно към топ-мениджмънта на големите транснационални корпорации.

AIG предлага на ръководителите на големите компании застраховка срещу евентуални загуби, предизвикани от смяна на резиденството им, вследствие на излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, писа британският в. "Файненшъл таймс".

Новият застрахователен продукт предвижда изплащането на щедри компенсации на тези граждани на ЕС, които не биха били в състояние да получат гражданство на територията на Великобритания след фактическото излизане на лондон от съюза.

Полицата ще покрива и евентуални съдебни разходи за опитите да се вземе британско гражданство.

Според германския презастраховател Munich Re, след излизането на кралството от състава на Евросъюза, Лондон ще отстъпи влиянието си като световен финансов център на Сингапур и Ню Йорк, което също ще повлияе негативно върху корпоративния сектор, работещ в момента в Ситито.

Водещите световни компании в момента се разминават силно в оценките за възможните последствия от Brexit - някои превиждат огромен удар върху глобалната икономика, докато други смятат, че последиците биха били по-скоро локални.

Най-голямата застрахователна компания в света - германската Allianz SE дори съобщи, че не очаква абсолютно никакви негативни последствия за бизнеса си от Brexit. По думите на топ-мениджър в компанията, очакваната краткосрочна волатилност на застрахователните  презастрахователните пазари няма да повлияе върху портфейла на групата, където активите включват дългосрочни стратегии.

В същото време повечето експерти са категорични, че една от първите "жертви" на Brexit ще стане Lloyd's of London, тъй като множество застрахователни компании се готвят да изтеглят като минимум част от операциите извън пределите на Великобритания.

В момента около 11% от застрахователните премии на Lloyd's са с произход ЕС. Поради тази причина ръководството на синдиката беше твърд привърженик на оставането на Обединното кралство в състава на Евросъюза.

Новата полица ще е в помощ и на граждани на Великобритания, които биха се сблъскали с проблеми от най-различно естество в страните от ЕС.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив