28 Април 2024, 18:11 Днес (0) | Вчера (0)

Lloyd’s обяви оттеглянето си от Net Zero Insurance Alliance

07 Юни 2023 11:21 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 юни 2023, 11:21

Решението, което влиза в сила незабавно, отразява нарастващата загриженост и натиск, пред които е изправена застрахователната индустрия

Lloyd’s of London обяви, че се оттегля от Net Zero Insurance Alliance (NZIA), превръщайки се в десетия голям играч, направил това. Решението, което влиза в сила незабавно, отразява нарастващата загриженост и натиск, пред които е изправена застрахователната индустрия. Lloyd’s подчертава своя ангажимент към устойчивостта, като обещава продължителна подкрепа за Принципите на ООН за устойчиво застраховане и Целите за устойчиво развитие. Компанията възнамерява да следва стратегията си за устойчивост, като същевременно активно допринася за прехода на глобалната икономика. Джон Нийл, главен изпълнителен директор на Lloyd’s, подчерта необходимостта глобалният климатичен алианс да преразгледа своите правила за членство. Той призова NZIA да приеме друг подход, за да предотврати по-нататъшни напускания и да избегне потенциално разпадане. Политическият натиск от някои щати на САЩ принуди компаниите да напуснат алианса, правейки решението на Lloyd по-малко изненадващо. Присъединявайки се към QBE и Sompo Holdings, Lloyd’s следва стъпките на големи застрахователни фирми като AXA и Allianz, отбелязвайки своето напускане на NZIA. Някои правителства в Европа изразиха опасения, че застрахователите в NZIA могат да доведат до повишаване на цената на енергията, ако колективно спрат да застраховат изкопаемите горива, разкри източник, близък до ръководния екип на Gfanz.
От Lloyd’s заявяват, че остават "ангажирани с предоставянето на стратегия за устойчивост, включително подкрепа за прехода на глобалната икономика".
 Застрахователният съюз Net-Zero Insurance Alliance, свикан от ООН, е група от водещи световни застрахователи и презастрахователи. Членовете на NZIA се ангажират да имат застрахователни и презастрахователни портфейли с нулеви нетни емисии на парникови газове (ПГ) до 2050 г., в съответствие с максимално повишаване на температурата от 1,5°C над прединдустриалните нива до 2100 г., за да допринесат за прилагането от Парижкото споразумение за изменението на климата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив