27 Април 2024, 12:56 Днес (0) | Вчера (11)

Marsh напуска Русия, Aon спира операциите там

18 Март 2022 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 март 2022, 23:39

Willis Towers Watson и Generali също спират дейността си на руския пазар

Глобалният застрахователен посредник Marsh & McLennan съобщи, че напуска руския застрахователен пазар, а най-големият му конкурент Aon заяви, че ще спре операциите си в страната в отговор на инвазията на Русия в Украйна.

В изявление главният изпълнителен директор на Marsh & McLennan Дан Глейзър посочи, че компанията му възнамерява да прехвърли собствеността си върху руските компании на местно управление, което ще работи независимо на руския пазар.
От Aon пък казаха, че спират бизнеса си в Русия и ще пуснат служителите си там в платен отпуск. "Ще продължим да наблюдаваме ситуацията, за да определим дали ще предприемем по-нататъшни действия", каза в изявление главният изпълнителен директор Грег Кейс.
Willis Towers Watson, третата по големина брокерска къща в света, която, подобно на Marsh и Aon, има офиси в Москва и Санкт Петербург, обяви в неделя, че ще се оттегли от руския си бизнес и ще прехвърли собствеността на местното управление.
Решенията са продължение на обявеното от италианския застраховател Assicurazioni Generali SpA по-рано този месец, че спира операциите си в Русия.
Други големи западни търговски застрахователи, опериращи в Русия, са Allianz SE, Zurich Insurance Group Ltd., American International Group Inc. и Chubb Ltd.
В изявление германският финансов концерн Allianz, който има около 1250 служители в Русия, заяви, че е готов за всички оперативни и финансови резултати, включително реакции на пазара, прекъсване на бизнеса и необходимото адаптиране, както и готовност да спазва новите санкции и регулации. "Ситуацията и нейните последици се променят бързо и ние продължаваме да ги наблюдаваме."
В изявление от швейцарския застраховател Zurich посочват: "Категорично осъждаме агресията на руското правителство в Украйна. Ще спазваме напълно приложените санкции и спираме подновяването на договори или поемането на нов бизнес с местни клиенти в Русия".
AIG и Chubb отказаха коментар.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив