26 Април 2024, 06:25 Днес (0) | Вчера (14)

Mastercard внедрява безконтактна технология в умни устройства за спортуващи

29 Август 2017 12:21 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 август 2017, 12:23

Спортните ентусиасти, които разполагат с умни часовници, ще имат възможността да извършват сигурни плащания с едно докосване на многофунцкионалните си устройства до терминал

Mastercard внедрява безконтактната си технология в първия умен часовник на Fitbit, който намира широко приложение сред спортуващите за проследяване на параметрите на тяхната тренировка. Практикуващите спорт, които използват новата серия Fitbit Iconic, ще имат възможност да добавят предпочитана разплащателна карта към своите умни часовници и по този начин да плащат само с доближаване на своето устройство до безконтактен терминал. Услугата ще бъде достъпна на повече от 8 млн. търговски локации в целия свят.

Към момента потребителите могат да поръчат предварително своето Fitbit устройство на Fitbit.com, което ще бъде налично през октомври. Първоначално иновативната разплащателна функционалност ще се осъществява с партньорски банки от САЩ, а скоро след това ще обхване и други пазари по цял свят.

"Съвременните потребителите очакват технологиите да улесняват техните ежедневни задължения и да им помагат да ги извършват с все по-малко усилия, стъпки и кликове”, каза Кики Дел Вале, старши вицепрезидент, Търговия от всяко устройство, Mastercard. "Добавяйки опцията за безконтактно плащане към устройството на Fitbit, Mastercard улеснява картодържателите, които обичат да спортуват и пътуват – сега те ще могат лесно, удобно и сигурно да пазаруват, без да е нужно да носят портфейлите със себе си.”

Водещата в сектора токен услуга на Mastercard осигурява на потребителите свободата да пазаруват като използват най-удобното за тях устройство с най-високо ниво на сигурност на плащанията. Като част от тази услуга, Mastercard генерира уникален алтернативен номер (или "токен") за 16-цифрения номер, намиращ се на предната или задната страна на платежната карта. Номерът на токена не само се различава от този на картата, но и сам по себе си е неизползваем, когато се прави опит за извършване на трансакция чрез друго устройство. Токените са още по-сигурен начин за обработка на плащанията, без да се разкриват действителни данни за банковата сметка или разплащателната карта.

"Ние сме съсредоточили своята дейност върху това да предоставяме на нашите потребители такива полезни за тях устройства и функции, които им помагат да се съсредоточат върху постигането на цели в областта на спорта и здравословния начин на живот. Fitbit Pay позволява да извършвате плащания в движение директно от умния часовник Fitbit Ionic на вашата ръка и по този начин предоставя допълнително  удобство за спортуващите, които могат да оставят своя смартфон и портфейл у дома", каза Джон Оукс, вицепрезидент, продуктов мениджмънт, Fitbit. "За нас е удоволствие да работим с Mastercard, за да предоставим на нашите потребители свободата на безконтактните плащания."

Добавяйки разплащателна функция към Fitbit Ionic, Mastercard позволява на потребителите да плащат надеждно през различни свързани устройства, които обхващат редица сфери като преносими устройства, свързани автомобили, умни домове и търговия.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив